Dødsstraff

Zeinab (22) ble dømt for drapet på sin egen mann. I morgen kan hun være død

Menneskerettsorganisasjoner raser mot iranske myndigheter.

GIFT SOM 15-ÅRING: Iranske Zeinab Sekaanvand ble gift som 15-åring. Da hun var 17 tilsto hun drapet på sin egen mann. Tilståelsen ble senere trukket. Foto: Human Rights Watch
GIFT SOM 15-ÅRING: Iranske Zeinab Sekaanvand ble gift som 15-åring. Da hun var 17 tilsto hun drapet på sin egen mann. Tilståelsen ble senere trukket. Foto: Human Rights Watch Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette er en ekstremt fryktelig sak. Ikke bare var Zeinab Sekaanvand under 18 år da hun begikk lovbruddet, hun ble også nektet tilgang til advokat og sier at hun ble torturert ved slag av mannlige politibetjenter etter at hun ble arrestert, sier Philip Luther.

Luther er direktør for forskning og forsvar i Amnesty Internationals Midtøsten- og Nord-Afrika-avdeling. Han mener at iranske myndigheter er nødt til å gi 22-åringen en ny, rettferdig gjennomgang av saken.

Organisasjonen krever også at myndighetene i landet ikke gjennomfører henrettelsen av Sekaanvand, som kan finne sted allerede i morgen.

Trakk tilståelsen

Da iranske Zeinab Sekaanvand (22) var 17 år, ble hun arrestert og dømt for å ha drept sin egen mann. De skal ha vært gift siden hun var 15 år gammel.

Amnesty International mener at 22-åringen ikke har fått en rettferdig saksgang, fordi hun ble slått av politiet i de 20 dagene hun satt på stasjonen etter å ha blitt arrestert. Slagene skal ha ført til at hun etterhvert tilsto drapet, men hun forklarte at ektemannen hadde misbrukt henne både fysisk og psykisk og at han hadde nektet henne skilsmisse gjentatte ganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer