Zelaya ba FN om hjelp

Fremdeles beleiret i den brasilianske ambassaden i Honduras. Demonstrasjonene kan bli voldelige.

SENSUR: Yolanda Chavarria (80) står foran politiet under en støttedemonstrasjon for den kuppede Manuel Zelaya i Tegucigalpa i går. Foto: AP Photo/Rodrigo Abd/Scanpix
SENSUR: Yolanda Chavarria (80) står foran politiet under en støttedemonstrasjon for den kuppede Manuel Zelaya i Tegucigalpa i går. Foto: AP Photo/Rodrigo Abd/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Interimsregjeringa i Honduras sørget i går for stengningen av flere TV- og radio-stasjoner. Mediestasjonene støtter landets styrtede president Manuel Zelaya.

Zelaya ble 28. juni i år utsatt for et militærkupp midt på natta, men klarte å snike seg inn i landet for å søke tilflukt i den brasilianske ambassaden i Honduras' hovedstad Tagucigalpa for en drøy uke siden. Den siste uka har hundrevis av soldater og politi beleiret ambassaden. UnntakstilstandDen styrtede presidenten har oppfordret sine tilhengere til å ta til gatene for å kreve å få ham gjeninnsatt.

Stengningen av de nasjonale mediastasjonene  skjedde etter at regjeringa erklærte unntakstilstand på søndag. Dette gjorde at landets sikkerhetsstyrker fikk større makt til å arrestere folk, lage forbud mot demonstrasjoner og kutte pressefriheten.

Til tross for forbudet mot demonstrasjoner, tok Zelayas tilhengere til gatene i hovedstaden i går.

- Jeg vil be om unnskyldningMen tidligere enn planlagt avblåste kuppregimet de strenge tiltakene som egentlig skulle vare i 45 dager. Regimets president, Roberto Micheletti måtte snu etter krav fra den honduranske kongressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer