Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Zelaya fikk hjelp av militære i Honduras

Hevder Venezuelas president Hugo Chavez.

PÅ AMBASSADE: Den styrtede presidenten i Honduras, Maluel Zelaya, oppholder seg for tida på Brasils ambassade i hovedstaden Tegucigalpa. Hans venn og allierte, Venezuelas president Hugo Chavez, sier han fikk hjelp av militære til å ta seg tilbake til hjemlandet. Foto: EPA/SCANPIX
PÅ AMBASSADE: Den styrtede presidenten i Honduras, Maluel Zelaya, oppholder seg for tida på Brasils ambassade i hovedstaden Tegucigalpa. Hans venn og allierte, Venezuelas president Hugo Chavez, sier han fikk hjelp av militære til å ta seg tilbake til hjemlandet. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Honduras president Manuel Zelaya fikk hjelp av militære til å vende hjem bak kuppregimets rygg.

Det sier Venezuelas president Hugo Chávez som har snakket med Zelaya på telefon. Zelaya befinner seg nå i Brasils ambassade i Tegucigalpa.

Chávez sier at det var ved hjelp av en hemmelig operasjon med støtte fra positivt innstilte støttespillere i det militære at han kom tilbake til Honduras fra Nicaragua. Reisen foregikk både i fly, traktorer og i bagasjerommet på en bil.

Chávez fortalte om operasjonen før premieren på Oliver Stones dokumentarfilm «South of the Border».

Den 75 minutter lange dokumentaren inneholder intervjuer med Chávez og andre søramerikanske ledere som Stone sier representerer drastiske endringer i regionen de siste årene.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media