Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Zelaya hevder han er tilbake i Honduras

Kan være tilbake i hjemlandet for første gang siden han flyktet fra et militærkupp for snart tre måneder siden. Makthaverne har truet med å arrestere ham.

KUPPET: Manuel Zelaya hevder han er tilbake i hjemlandet for første gang siden han flyktet fra et militærkupp for snart tre måneder siden. Foto: EPA/IAN SALAS
KUPPET: Manuel Zelaya hevder han er tilbake i hjemlandet for første gang siden han flyktet fra et militærkupp for snart tre måneder siden. Foto: EPA/IAN SALAS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Honduras avsatte president Manuel Zelaya kan være tilbake i hjemlandet for første gang siden flyktet fra et militærkupp for snart tre måneder siden. Makthaverne har truet med å arrestere ham.

Zelaya sa i et fjernsynsintervju at han var kommet hjem for å søke politisk forsoning. Han oppholdt seg mandag i en FN-bygning i den honduranske hovedstaden Tegucigalpa, sa hans medarbeider Eduardo Reina til venezuelansk fjernsyn.

- Jeg er her, i Tegucigalpa. Jeg er her for å arbeide for gjeninnføring av demokrati og for å oppfordre til dialog, framholdt Zelaya.

Venezuelas president Hugo Chávez, som er en av støttespillere til den avsatte honduranske presidenten, sa mandag at Zelaya var kommet til Tegucigalpa. Men talsmenn for overgangsregjeringen i Honduras benektet at Zelaya var kommet hjem. Roberto Micheletti, som fungerer som statssjef, gjentok at den avsatte presidenten kan bli kastet i fengsel.

Ifølge Micheletti befant Zelaya seg mandag fortsatt i eksil i Nicaragua. Zelayas motstandere har anklaget ham for å ville endre grunnloven, slik at han og hans etterfølgere som president kan ta gjenvalg.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling