- Zelaya kan returnere til Honduras om få timer

Hevder Venezuelas president Hugo Chávez.

-KOMMER TILBAKE: Honduras' avsatte president Manuel Zelaya vil komme tilbake til Honduras innen noen timer, sier Venezuelas president Hugo Chavez. Zelaya har forsøkt å returnere tidligere uten å klare det. Foto: REUTERS/SCANPIX
-KOMMER TILBAKE: Honduras' avsatte president Manuel Zelaya vil komme tilbake til Honduras innen noen timer, sier Venezuelas president Hugo Chavez. Zelaya har forsøkt å returnere tidligere uten å klare det. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venezuelas president Hugo Chávez varsler at hans avsatte honduranske kollega Manuel Zelaya er i ferd med å reise tilbake til hjemlandet.

Nøyaktig hva Chávez kunngjøring innebærer var fredag kveld ikke klart.

Det pågår for øyeblikket et forsøk på å mekle mellom Zelaya og kuppregimet i Honduras. Zelaya har tidligere krevd at han må få løfte om å bli gjeninnsatt på det neste møtet med representanter for kuppmakerne. Det skal etter planen holdes i Costa Rica til helgen.

Han har siden kuppet 28. juni blitt nektet innreise i hjemlandet. I forkant av maktovertakelsen ble presidenten beskyldt for å bryte grunnloven.

(NTB)