-KOMMER TILBAKE: Honduras' avsatte president Manuel Zelaya vil komme tilbake til Honduras innen noen timer, sier Venezuelas president Hugo Chavez. Zelaya har forsøkt å returnere tidligere uten å klare det. Foto: REUTERS/SCANPIX
-KOMMER TILBAKE: Honduras' avsatte president Manuel Zelaya vil komme tilbake til Honduras innen noen timer, sier Venezuelas president Hugo Chavez. Zelaya har forsøkt å returnere tidligere uten å klare det. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

- Zelaya kan returnere til Honduras om få timer

Hevder Venezuelas president Hugo Chávez.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venezuelas president Hugo Chávez varsler at hans avsatte honduranske kollega Manuel Zelaya er i ferd med å reise tilbake til hjemlandet.

Nøyaktig hva Chávez kunngjøring innebærer var fredag kveld ikke klart.

Det pågår for øyeblikket et forsøk på å mekle mellom Zelaya og kuppregimet i Honduras. Zelaya har tidligere krevd at han må få løfte om å bli gjeninnsatt på det neste møtet med representanter for kuppmakerne. Det skal etter planen holdes i Costa Rica til helgen.

Han har siden kuppet 28. juni blitt nektet innreise i hjemlandet. I forkant av maktovertakelsen ble presidenten beskyldt for å bryte grunnloven.

(NTB)