Zelaya på honduransk jord

Tok seg over grensa. Har blitt nektet inngang i eget land.

PEACE: Honduras styrtede president Zelaya tok seg inn i Honduras. Her holder han et peace-tegn til AFPs fotograf. Foto: AFP PHOTO/Orlando SIERRA/Scanpix
PEACE: Honduras styrtede president Zelaya tok seg inn i Honduras. Her holder han et peace-tegn til AFPs fotograf. Foto: AFP PHOTO/Orlando SIERRA/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Honduras avsatte president Manuel Zelaya tok seg fredag over grensa til sitt hjemland fra Nicaragua.

Zelaya hadde med seg et kobbel av journalister da han kom til grensebyen Las Manos i Nicaragua i en hvit terrengbil fredag ettermiddag.

Den avsatte presidenten stanset i kort avstand fra grenseovergangen og vekslet mellom å snakke med journalister og på mobiltelefon. Telefonsamtalene gikk blant annet til en honduransk militærsjef, melder nyhetskanalen CNN.

Etter mye om og men tok han seg over kjettingen som markerer grensen. Sammen med sine tilhengere grep han tak i kjettingen og holdt den over hodet, til stor jubel fra folkemengden på stedet. Han ble deretter stående et par steg fra grensegjerdet - på honduransk side.

Like i nærheten ventet et stort oppbud av opprørspoliti og soldater. Kuppregimet i Honduras har gjentatte ganger sagt at Zelaya vil bli pågrepet så snart han setter sin fot på honduransk jord.

Zelaya ble tvunget fra makta og deportert til Costa Rica i et statskupp den 28. juni.

(NTB)

TOK SEG INN: Her holder Zelaya det som skiller Nicaragua og Honduras. Foto: AFP Photo/MAYERLING GARCIA/Scanpix
TOK SEG INN: Her holder Zelaya det som skiller Nicaragua og Honduras. Foto: AFP Photo/MAYERLING GARCIA/Scanpix Vis mer