- Zelayas fly er sendt til El Salvador

Den avsatte presidenten får ikke komme inn i Honduras.

 NEKTES INNGANG:  Den avsatte presidenten i Honduras Manuel Zelaya er omdirigert til El Salvador ifølge Reuters. Foto:SALEJANDRO BOLIVAR/EPA/SCANPIX
NEKTES INNGANG: Den avsatte presidenten i Honduras Manuel Zelaya er omdirigert til El Salvador ifølge Reuters. Foto:SALEJANDRO BOLIVAR/EPA/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Kuppregimet i Honduras sier at flyet med Manuel Zelaya er omdirigert til El Salvador, ifølge Reuters.

Kuppmakerne i det mellomamerikanske landet har tidligere sagt at de ikke vil la Zelaya lande, men flyet med den avsatte presidenten om bord lettet likevel fra Washington søndag.

- Jeg har gitt ordre om at Zelaya ikke får komme inn i landet igjen. Vi kan ikke risikere at noen blir såret, sa kuppregimets utenriksminister Enrique Ortez tidligere på dagen.

Zelaya har selv varslet at han vil reise tilbake til hjemlandet i følge med presidentene fra Argentina og Ecuador, trass i at regimet truer med å arrestere ham.

Presidenten Manuel «Mel» Zelaya ble styrtet etter at han presset på for å arrangere en folkeavstemning som kunne åpne for å forandre landets grunnlov slik at han kunne sitte lenger som president. Dette fikk han på forhånd sterk kritikk av fra landets høyesterett, militæret og Kongressen.

Honduras ble lørdag kveld suspendert fra Organisasjonen av amerikanske stater OAS fordi de nekter å gjeninnsette president Manuel Zelaya.

OAS tok beslutningen etter at kuppregimet i Tegucigalpa ignorerte fristen som OAS hadde satt til lørdag for å gjeninnsette den avsatte demokratisk valgte presidenten.

(NTB)