Zelayas fly stoppet av soldater på rullebanen

Den styrtede presidenten fikk ikke landet i Honduras som planlagt. Blodige sammenstøt på flyplassen.

STOPPET: Blokkeringer på rullebanen og trusler om avskjæring med kampfly gjorde at Honduras' avsatte president Manuel Zelaya ble hindret i å lande i hovedstaden Tegucigalpa søndag. Foto: REUTERS/SCANPIX
STOPPET: Blokkeringer på rullebanen og trusler om avskjæring med kampfly gjorde at Honduras' avsatte president Manuel Zelaya ble hindret i å lande i hovedstaden Tegucigalpa søndag. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Den styrtede presidenten i Honduras, Manuel Zelaya, fikk ikke landet på flyplassen i landets hovedstad fordi hundrevis av soldater blokkerte rullebanen med flere militære kjøretøy.

Piloten i den venezuelanske flyet sier at flyet har sirklet rundt flyplassen, men har bestemt at å lande er «helt umulig» på grunn av blokkeringen.

Pilotene vil ikke risikere å kollidere, og vil forsøke å lande igjen mandag eller tirsdag, sier Zelaya til den venezuelanske TV-kanalen Telesur ifølge nyhetsbyrået AP.

Kontrolltårnet på flyplassen sendte også ut et varsel om at flyet kunne bli avskåret av kampfly hvis det forsøkte å lande, ifølge Reuters.

- Ville hoppet i fallskjermIfølge CNN landet flyet først i Managua i Nicaragua, men fortsatte videre til El Salvador det det er rapportert landet.

- Når vi møter denne situasjonen, må vi fortsette med det vi har planlagt, nemlig et møte med de andre presidentene i regionen, sa Zelaya til Telesur. Han ber også de internasjonale stormaktene, spesielt USA, om å ta affære, ifølge AFP.

- Jeg gjør alt jeg kan. Hvis jeg hadde en fallskjerm, ville jeg hoppet ut av flyet umiddelbart, sier han til Telesur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer