Zelenskyj i Moldova: - Krever svar

Den ukrainske presidenten dukker opp for et europeisk toppmøte.

ANKOMMET: Zelenskyj ankommer Moldova. Foto: Ludovic MARIN / AFP /NTB
ANKOMMET: Zelenskyj ankommer Moldova. Foto: Ludovic MARIN / AFP /NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har ankommet Moldova for å delta på det europeiske toppmøtet i Bulboaca, melder Reuters.

Møtet vil bli holdt på et vinslott 35 kilometer utenfor hovedstaden Chisinau, og bare 20 kilometer fra grensen til Ukraina.

Her skal toppledere fra over 40 EU-land møtes og det er det andre møtet innfor rammen av the European Political Community. De skal drøfte sikkerhetsspørsmål og dagsaktuelle temaer.

Norges statsminister, Jonas Gahr Støre (Ap), møter opp som representant for Norge.

- Venter på Nato

Det var spekulasjoner rundt at Zelenskyj skulle dukke opp, men det var ikke bekreftet. Under ankomsten uttaler han at Ukraina er klare for Nato-medlemskap.

- Ukraina er klare for å bli med i Nato og vi venter på at Nato skal bli klare, sier han.

I en melding på Telegram skriver Zelenskyj at han skal ha mange bilaterale møter, og at diskusjonene blant annet dreier seg om jagerfly.

- Vi utvikler en koalisjon av jagerfly og tilbyr en koalisjon av «patrioter». EU, Nato, fredsformel. Alt for å beskytte fremtiden vår, skriver Zelenskyj.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer