Jonas Gahr Støre i Ukraina:

Zelenskyj ønsker fredssamtaler i Oslo

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj deler Norge-planer.

Kyiv, Ukraina 20230824. Statsminister Jonas Gahr Støre hilser på Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Mariinskyi palasset t Kyiv.Foto: Heiko Junge / NTB POOL
Kyiv, Ukraina 20230824. Statsminister Jonas Gahr Støre hilser på Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Mariinskyi palasset t Kyiv.Foto: Heiko Junge / NTB POOL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj takker Norge for støtten og sier en av de neste rundene med samtaler om den såkalte fredsformelen, skal holdes i Oslo.

Zelenskyj ga i meldingen på X/Twitter torsdag ingen detaljer om samtalene.

Den ukrainske presidenten lanserte i november i fjor det han kaller en fredsformel i ti punkter for å få en slutt på krigen.

Ønsket om å holde fredssamtaler i Norge kommer etter at det ble kjent at Norges statsminister, Jonas Gahr Støre (Ap), bekreftet at Norge skal gi F-16-fly til Ukraina.

- Vi tar sikte på å gi, men antall fly og hvordan de innfases, det må vi diskutere med Ukraina og med våre allierte. Men Ukraina kan regne med at Norge gir et bidrag, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NTB i Ukraina.

Zelenskyj kaller bidraget en «historisk beslutning».

- Vi har tre land som så langt har sagt de vil gi oss F-16-fly: Danmark, Nederland og Norge. Vi er ekstremt takknemlig overfor disse tre landene, sa han på en pressekonferanse torsdag.

Støre ankom den ukrainske hovedstaden Kyiv torsdag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer