Ukraina-krigen

Zelenskyj: Ukrainas offensiv er i gang

Det har vært full forvirring rundt Ukrainas storoffensiv. Nå sier Volodymyr Zelenskyj at den er i gang.

SE LIVE: Få siste nytt om krigen i Ukraina på Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj uttaler lørdag ettermiddag at den lenge varslede motoffensiven nå er i gang.

Imidlertid vil han ikke utdype hvilket stadium den er på.

- Alle Ukrainas militærkommandører er i godt humør, sier Zelenskyj til det ukrainske nyhetsbyrået Interfax, og legger til:

- Fortell det til Putin.

Dette skjer etter at det fra flere hold, både både vestlig og russisk, har vært hevdet at den har vært igangsatt. Ukrainske myndigheter har fram til nå ikke villet bekrefte dette.

Torsdag denne uka, kort tid etter at Kakhovka-demningen over Dnipro-elva ble sabotert, meldte flere amerikanske store medier at offensiven er i gang.

En ikke navngitt høytstående amerikansk tjenestemann sier til The New York Times at et større angrep i Zaporizjzja oblast i Sør-Ukraina virker å være hovedframstøtet i offensiven.

Også russerne har flere ganger hevdet at offensiven allerede er i gang, og gjentok dette torsdag. De hevder også at det ukrainske angrepet er slått tilbake, og at fienden er påført store tap.

For å underbygge dette trekker tjenestemannen fram at nytt vestlig avansert materiell, som tyske Leopard 2-tanks og amerikanske Bradley-kampvogner, deltar i angrepet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer