Zeta Jones fikk publikumspris

Catherine Zeta Jones fikk publikumsprisen for sin rolle i Entrapment. Den spanske regissøren Pedro Almodsvar ble også hedret under utdelingen av den europeiske filmprisen i Berlin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Publikumsprisen for beste mannlige og kvinnelige skuespiller gikk til hovedrolleinnehaverne i thrilleren Entrapment, Sean Connery og Catherine Zeta Jones. Aldersforskjellen ble livlig diskutert da filmen nådde kinolerretene, men tildelingen av prisen viser vel at Connery ikke var for gammel likevel.

Almodsvar og Fiennes prisbelønt

Den spanske regissøren Pedro Almodsvar fikk publikumsprisen for beste regissør. Almodsvar er kjent for filmer som 'Live Flesh' og 'Kvinner på randen av nervøst sammenbrudd', og for å ha gitt Antonio Banderas hans gjennombrudd som skuespiller i Spania.

Roth og Fiennes beste skuespillere

Almodsvars siste film Alt om min mor har snart Norgespremiere. Cecilia Roth, som har en sentral rolle i filmen, fikk juryens pris for beste kvinnelige skuespiller. Beste mannlige skuespiller ble Ralph Fiennes i filmen Sunshine.

Western-komponist hedret

Mannen bak musikken til westernfilmer som Den gode, den onde og den grusomme, italieneren Ennio Morricone fikk juryens spesialpris for sitt livslange bidrag til filmen. Prisen for beste europeiske bidrag til verdenskinoen gikk til den polskfødte regissøren Roman Polanski.

Europeisk Oscar

Den europeiske filmprisen, som er det europeiske motstykket til den amerikanske Oscar-prisen, har siden 1988 blitt delt ut i Berlin. Både en publikumsjury og et fagpanel bestemmer hvem som har utmerket seg mest innen europeisk filmbransje det siste året.Presentasjon og trailer - Sandrew Metronome

POPULÆRE: Catherine Zeta Jones har gjort stor lykke blant både yngre og eldre herrer.