Zhao Fei (26) innrømmer drapet

Det bekrefter kinesisk UD overfor Dagbladet.

Zhao Fei (26) innrømmer drapet
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BEIJING (Dagbladet): Zhao Fei meldte seg i går for kinesisk politi. Han innrømmer nå drapet på Pernille Marie Thronsen (21).

Det bekrefter kinesisk UD for Dagbladet.

- Vårt politi tok umiddelbart kontakt med ungarske myndigheter for å fortelle om overgivelsen, og at Zhao Fei drepte den norske statsborgeren Pernille, sier en talsmann for kinesisk UD.

- I øyeblikket samarbeider vi tett med ungarsk politi i etterforskningen av denne saken.

Dødsstraff 26-åringen skal ha innrømmet drapet da han ble pågrepet i går. Bekreftelsen på pågripelsen kom kort tid før Thronsen ble bisatt i Vålerenga kirke. De pårørende fikk informasjon på kirketrappa etter seremonien.

Om han blir dømt, kan 26-åringen risikere dødsstraff.

Det er utfra signalene Kina gir i dag ikke trolig at 26-åringen blir utlevert til Ungarn.

Kina er ikke medlem av Interpol.

Frivillig Det foreligger ikke noen utleveringsavtale mellom Kina og Ungarn.

- Etter at Zhao Fei kom til Beijing, tok han selv kontakt med politiet og overga seg frivillig, sier en talsmann ved det kinesiske UD til Dagbladet.

Etter det Dagbladet forstår, skjedde dette i går. - Etter at han overga seg tok politiet umiddelbart kontakt med ungarsk politi for å melde i fra om at den mistenkte var pågrepet, sier talsmannen.

Dagbladet kommer med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer