Zhao Fei dømt til livstid i fengsel for drapet på Pernille Marie Thronsen (21)

21-åringen ble drept i Ungarn i 2010.

DREPT I 2010: I juini gikk rettssaken mot kinesiske Zhao Fei, som har innrømmet at han drepte 21 år gamle Pernille Marie Thronsen i Budapest i 2010. I dag kom dommen: Zhao Fei dømmes til livstid i fengsel. Foto: Privat / ungarsk politi/ NTB scanpix
DREPT I 2010: I juini gikk rettssaken mot kinesiske Zhao Fei, som har innrømmet at han drepte 21 år gamle Pernille Marie Thronsen i Budapest i 2010. I dag kom dommen: Zhao Fei dømmes til livstid i fengsel. Foto: Privat / ungarsk politi/ NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pernille Marie Thronsen ble drept av ekskjæresten Zhao Fei (30) i august 2010.

Nå er eks-kjæresten hennes dømt til livstid i fengsel for drapet, bekrefter bistandsadvokat for drapsofferets mor, Per Christian Nordtømme, overfor Dagbladet.

Zhao Fei ble funnet skyldig i drap allerde da rettssaken ble avsluttet i juni, men dommen kom ikke før nå. Pernilles far og mor får også erstatning i saken.

Møttes i Ungarn Pernille ble drept på sitt hotellrom på et ungdomsherberge i Budapest, og Zhao Fei stakk av og satte seg på et fly til Beijing samme dag.

Fei meldte seg for politiet allerede i september 2010, men det tok flere år før saken kom opp i det kinesiske rettsystemet. Grunnen er at det måtte jobbes frem en avtale mellom Kina og Ungarn om at gjerningsmannen ikke ville få dødsstraff.

Uten en slik garanti fra kinesiske myndigheter nektet Ungarn å gi fra seg bevismaterialene i saken, som blant annet omfatter drapsvåpenet og fingeravtrykk.

Hele Pernilles familie fulgte rettssaken, da den kom opp i Beijing i juni.

- Mors strategi er å sitte, med sine to døtre ved sin side, og sette blikket i gjerningsmannen så han aldri skal glemme det blikket i resten av sitt liv, sa Nørdtømme til Dagbladet før rettssaken i sommer.

Vil anke dommen Zhao Fei og hans advokat vil anke dommen.

Pernille og Zhao Fei møttes våren 2010, da Pernille gikk forkus på veterinærhøyskolen i Budapest og han studerte i Ungarn.

- Nå har vi oppnådd rettferdighet for Pernille, sier Pernilles mor Laila Marie Bendiksen til Aftenposten i dag.

Ifølge avisa er Pernilles far tildelt erstatning på rundt 21 000 norske kroner, mens Pernilles mor er tildelt rundt 308 000 norske kroner.