- Zhao Fei kan få dødsdom i Kina

Hvis han blir tatt i hjemlandet, tror Amnesty.

I Kina? Zhao Feng etterlyses av ungarsk politi i forbindelsen med drapet på studenten Pernille Marie Thronsen (21) i Budapest. Han er eks-kjæresten til den drepte.  
Foto: Ungarsk politi/Scanpix
I Kina? Zhao Feng etterlyses av ungarsk politi i forbindelsen med drapet på studenten Pernille Marie Thronsen (21) i Budapest. Han er eks-kjæresten til den drepte. Foto: Ungarsk politi/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Det kan bli en pinlig politisk sak for Kina hvis den drapsmistenkte befinner seg i landet, og den raske løsningen kan bli å dømme ham til døden, sier rådgiver Gerald Folkvord i Amnesty International Norge til NRK.

- Det er klart at forholdet til Norge og Ungarn er noe kinesiske myndigheter vil vurdere. Det blir dermed en del av diplomatiske og politiske vurderinger, men det er vanskelig å spå hvordan de vil vurdere akkurat denne saken, sier Folkvord.

Pernille Marie Thronsen (21) fra Oslo ble funnet drept i ungdomsherberget City Guesthouse Flora i Ungarns hovedstad Budapest søndag 28. august. Ungarsk politi har utstedt arrestordre på Thronsens kinesiske ekskjæreste, Zhao Fei.

(NTB)

Zhao Fei etterlyses av ungarsk politi i forbindelsen med drapet på Pernille Marie Thronsen (21) i Budapest. Foto: Ungarsk politi / Scanpix