HOLDT PRESSEKONFERANSE: Jiyang Yu, talskvinne for kinesisk UD, uttalte seg om Zhao Fei i dag. Foto: Kristoffer Egeberg/Dagbladet
HOLDT PRESSEKONFERANSE: Jiyang Yu, talskvinne for kinesisk UD, uttalte seg om Zhao Fei i dag. Foto: Kristoffer Egeberg/DagbladetVis mer

- Zhao Fei vil ikke bli utlevert

Skal trolig for retten i Kina, opplyser kinesisk UD i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| BEIJING (Dagbladet): På en pressekonferanse i det kinesiske utenriksdepartementet nå i ettermiddag, kinesisk tid, sier Jiang Yu, talskvinne for kinesisk UD, at Zhao Fei trolig ikke vil bli utlevert, men rettsforfulgt i Kina.

Meldte seg - Den kinesiske påtalemyndigheten vil forfølge denne saken uavhengig etter kinesisk lov, sier Jiang Yu.

- Ifølge vår kriminallovgivning har Kina juridiksjon i denne saken, og kan forfølge den den uavhengig, etter kinesisk lov.

Pernille Marie Thronsen (21) ble funnet knivdrept på et ungdomsherberge i Budapest i august.

Zhao Fei meldte seg i går for kinesisk politi. Som Dagbladet kunne melde innrømmer han i dag drapet på Pernille Marie Thronsen (21).

Det bekreftet kinesisk UD i dag morges, norsk tid.

- Vårt politi tok umiddelbart kontakt med ungarske myndigheter for å fortelle om overgivelsen, og at Zhao Fei drepte den norske statsborgeren Pernille, sier en talsmann for kinesisk UD.

Tok fly - I øyeblikket samarbeider vi tett med ungarsk politi i etterforskningen av denne saken.

TATT I KINA: Zhao Feng. Foto: Ungarsk politi / HO / Scanpix
TATT I KINA: Zhao Feng. Foto: Ungarsk politi / HO / Scanpix Vis mer

I går var første gang drapsmistenkte Zhao Fei ble etterlyst i kinesiske medier med navn og bilde. Åtte timer senere kunne Dagbladet melde at Zhao Fei (26) var arrestert av kinesisk politi.

Den internasjonale arrestordren og etterlysningen av Zhao Fei ble gjort kjent i kinesiske medier i går formiddag like etter klokka 11.00 lokal tid. Før det hadde ikke drapet i Budapest og jakten på den kinesiske drapsmistenkte vært omtalt i kinesiske medier.

Det ble referert at Zhao var tidligere klassekamerat av den drepte, og at han flyktet fra Budapest via Ferihegy-flyplassen.

FUNNET KNIVDREPT: Pernille Marie Thronsens ekskjæreste har nå innrømmet drapet. Foto: Privat
FUNNET KNIVDREPT: Pernille Marie Thronsens ekskjæreste har nå innrømmet drapet. Foto: Privat Vis mer