Zia Anwar døde av mishandling

Zia Anwar døde som følge av mishandling, mener påtalemyndigheten. I alt åtte personer er tiltalt i saken som skal opp i september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zia Anwar (27) ble funnet død i en utbrent bil på industriområdet Stoa ved Arendal i mars i fjor. Ifølge tiltalebeslutningen døde 27-åringen som følge av mishandling, skriver Fædrelandsvennens nettavis.

I alt åtte personer er tiltalt i saken. Tre menn fra Vestfold er tiltalt for drap eller medvirkning til drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Ifølge tiltalen skal de tre ha sparket eller slått 27-åringen gjentatte ganger med knyttede hender og/eller en pistol. Han skal også ha blitt slått med en batong eller balltre mot kroppen. Anwar ble i tillegg skutt i benet. Han skal også ha fått en pistol presset opp i anus.

En fjerde person fra Vestfold er tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge eller medvirkning fordi han skal ha gitt ordre til «å banke opp» Anwar eller «gi ham en lærepenge».

En billakkerer fra Arendal og hans kollega er tiltalt for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge. Det var i deres billakkeringsverksted politiet mener mishandlingen ble begått. En annen mann fra Arendal er tiltalt i saken fordi han kjørte en av vestfoldingene til Stoa, der bilen med Anwar ble satt fyr på. I tillegg er en 27 år gammel kvinne tiltalt for å ha fjernet spor etter mishandlingen.

20. september skal den omfattende saken opp i Aust-Agder tingrett i Arendal.

NTB