Zika-viruset påvist i Irland

Folkehelseinstituttet utelukker ikke zikafeber i Norge.

FØDES MED SKADER: Smitten skjer gjennom myggstikk fra den såkalte gulfebermyggen (Aedes aegypti).

Det var i desember at brasilianske helsemyndigheter slo full alarm, etter at det ble klart at 2400 babyer i landet er født med mikrokefali. Landets helsemyndigheter mener det høye antallet tilfeller kan knyttes til zikafeber som smittes via mygg. Foto: Ueslei Marcelino/Reuters/Scanpix
FØDES MED SKADER: Smitten skjer gjennom myggstikk fra den såkalte gulfebermyggen (Aedes aegypti). Det var i desember at brasilianske helsemyndigheter slo full alarm, etter at det ble klart at 2400 babyer i landet er født med mikrokefali. Landets helsemyndigheter mener det høye antallet tilfeller kan knyttes til zikafeber som smittes via mygg. Foto: Ueslei Marcelino/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Irland har nå fått påvist sitt første tilfelle av Zika-viruset, melder nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge nyhetsbyrået er smitten påvist hos to personer.

De irske helsemyndighetene melder i kveld om at personene skal ha blitt smittet under reise til land hvor Zika-viruset allerede er påvist.

Begge pasientene skal ha blitt friske igjen.

Påvist i Texas Tidligere i dag gikk helsemyndighetene i Dallas i Texas ut og hevdet å ha påvist ett tilfelle der zikaviruset er overført gjennom seksuell omgang.

I en pressemelding skriver Dallas County Health and Human Services (DCHHS) at pasienten ble infisert med viruset etter å ha hatt seksuell kontakt med en syk person som hadde vært i et land der zika-viruset finnes.

Andre har tidligere antydet muligheten for at viruset kan være seksuelt overførbart, men dette har Folkehelseinstituttet (FHI) foreløpig ikke advart mot, skriver NTB.

Utelukkes ikke i Norge Folkehelseinstituttet utelukker ikke at det kan bli påvist tilfeller av zikafeber også i Norge, ifølge NTB, men mener at det i så fall vil være hos personer som er smittet i utlandet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer