Zika-viruset skal ha smittet gjennom seksuell kontakt

USA mener å ha påvist Zika-smitte som ble overført seksuelt.

SMITTER VIA MYGG: Zika-smitten skjer gjennom myggstikk fra den såkalte gulfebermyggen (Aedes aegypti). Foto: REUTERS/Paulo Whitaker/Scanpix
SMITTER VIA MYGG: Zika-smitten skjer gjennom myggstikk fra den såkalte gulfebermyggen (Aedes aegypti). Foto: REUTERS/Paulo Whitaker/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De amerikanske helsemyndighetene mener de nå har påvist det første tilfellet av Zika-smitte som er overført via seksuell kontakt. Det skal ha skjedd  i Dallas i Texas, ifølge helsemyndighetene.

I en pressemelding skriver Dallas County Health and Human Services (DCHHS) at pasienten ble infisert med viruset etter å ha hatt seksuell kontakt med en syk person som hadde vært i et land der zika-viruset finnes.

Verdens helseorganisasjon erklærte i går at den eksplosive spredningen av zikaviruset kan bli en global krise.

De mener zikaviruset utgjør en global helserisiko som krever en umiddelbar og samlet respons.

I forrige uke advarte Verdens helseorganisasjon (WHO) om at det myggbårne viruset, som mistenkes for å ha forårsaket en sterk økning av alvorlige fosterskader hos gravide, sprer seg «eksplosivt» i Amerika.

Smitten skjer gjennom myggstikk fra den såkalte gulfebermyggen (Aedes aegypti).

Det var i desember at brasilianske helsemyndigheter slo full alarm, etter at det ble klart at 2400 babyer i landet er født med mikrokefali. Landets helsemyndigheter mener det høye antallet tilfeller kan knyttes til zikafeber som smittes via mygg. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer