Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Zimbabwe beskyldes for etnisk rensing

Regjeringen i Zimbabwe driver regelrett etnisk rensing, hevder politikere fra det sørafrikanske opposisjonspartiet Demokratisk Allianse. Drivkraften er ikke krav om økonomisk rettferdighet, men rent rasehat, sier de.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Parlamentarikerne Francois Beukman og Stuart Farrow sa på en pressekonferanse i Cape Town tirsdag at angrepene på hvite storbønder ikke er lovløshet og anarki skapt av kravet om jord, men bevisst politikk fra myndighetenes side. De to er nettopp kommer tilbake fra et besøk i Zimvbabwe.

- Det dreier seg om en etnisk rensing som ikke bare retter seg mot storbøndene, men mot alle hvite mennesker, og som ene og alene skyldes ofrenes hudfarge. Dette er ledd i en velorganisert statlig kampanje for å undertrykke opposisjonen foran presidentvalget neste år, sa Demokratisk Allianses leder Tony Leon.

Han hevdet at rundt 19.000 mennesker er blitt utsatt for tortur i Zimbabwe, og ba president Thabo Mbeki og den sørafrikanske regjering bruke sin innflytelse for å få slutt på overgrepene. -Blant Zimbabwes hvite hersker det nå en følelse av ren desperasjon og dyp håpløshet, tilføyde Leon.

Tirsdag kom det nye meldinger om at hvite bønder i Zimbabwe er drevet på flukt av væpnede bander, angivelige veteraner fra frigjøringskrigen på 1980-tallet, som beslaglegger disse bøndenes jord. Zimbabwes egen opposisjon betegner situasjonen som svært alvorlig.

(NTB-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media