Zimmerman arrestert- siktet for drapet av Trayvon

Ifølge hans advokat erkjenner han ikke straffskyld.

SIKTET: George Zimmerman, som skjøt og drepte den ubevæpnede tenåringen Trayvon Martin, vil bli siktet i saken, ifølge en kilde fra påtalemyndigheten i Florida. Foto: AP Photo
SIKTET: George Zimmerman, som skjøt og drepte den ubevæpnede tenåringen Trayvon Martin, vil bli siktet i saken, ifølge en kilde fra påtalemyndigheten i Florida. Foto: AP PhotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): George Zimmerman, som skjøt og drepte den ubevæpnede tenåringen Trayvon Martin, er siktet for drap og befinner seg i varetekt, sier en kilde ved påtalemyndigheten til nyhetsbyrået AP.

For noen dager siden forsvant Zimmerman, og hans advokater gikk ut og uttrykte bekymring for hans helse. Advokaten valgte også å gå av.

Nå har Zimmerman meldt seg for politiet og har blitt satt i arrest etter at det ble tatt ut siktelse mot han, skriver nyhetsbyrået AP.

- Ikke bekymret Zimmermans nye advokat, Mark O'Mara, sier at hans klient er bekymret for siktelsen, men har det bra etter arrestasjonen.

- Jeg er ikke bekymret for hans mentale helse, sier O'Mara til AP.

Han forteller ifølge AP at Zimmerman ikke erkjenner straffskyld.

HOS POLITIET: Disse arrestasjonsbildene fra politiet ble sluppet i går av sheriff-kontoret i Seminole County. Foto: AFP PHOTO / Seminole County Sheriff's Department/NTBScanpix
HOS POLITIET: Disse arrestasjonsbildene fra politiet ble sluppet i går av sheriff-kontoret i Seminole County. Foto: AFP PHOTO / Seminole County Sheriff's Department/NTBScanpix Vis mer

Drapet ble begått mens 28 år gamle George Zimmerman patruljerte nabolaget som frivillig vakt i slutten av februar. Han mente Trayvon Martin så mistenkelig ut og kontaktet politiet. Han begynte deretter å følge etter den 17 år gamle gutten, til tross for at politiet frarådet dette.

Hvem angrep? Det store spørsmålet i saken er hvem som angrep først, Zimmerman eller Martin.

I et lydopptak fra nødsentralen hører man en av naboene ringe inn og be om hjelp fordi at hun hører noen roper om hjelp utenfor. Zimmerman har fortalt at det var han som ropte om hjelp, men eksperter har sådd tvil om denne forklaringen.

Zimmerman har forklart i politiavhør at Martin slo han i bakken og begynte å dunke hodet hans mot asfalten, skriver The Guardian.

Også en video av Zimmerman noen timer etter drapet, der han er tilsynelatende uskadd, har gjort at folk har tvilt på hans forklaring.

Oppsikt Media har også blitt kritisert for å ha skapt et urettferdig bilde av saken, og at Martin ikke var den uskyldige, unge gutten som mange har portrettert. Trayvons mor og far har kjempet en kamp mot nye detaljer om Martin, som har kommet i etterkant av drapet.

Noe av det som har kommet fram er at Martin ble utvist fra skolen ti dager før han ble drept fordi at de fant marihuana i skapet hans på skolen.

ORDFØREREN: Ordføreren i Sanford, Jeff Triplett, hadde en pressekonferanse etter at siktelsen ble offentliggjort. Foto: REUTERS/Steve Nesius/NTBScanpix
ORDFØREREN: Ordføreren i Sanford, Jeff Triplett, hadde en pressekonferanse etter at siktelsen ble offentliggjort. Foto: REUTERS/Steve Nesius/NTBScanpix Vis mer

Saken har vakt oppsikt fordi Zimmerman ikke ble pågrepet etter drapet. Årsaken er en kontroversiell lov i Florida som åpner for bruk av våpen dersom en person føler seg truet på livet eller i fare for å bli alvorlig skadd.