Zimmerman blødde etter dødsskyting

Dette styrker forklaringene om at han skjøt i selvforsvar.

SLAGSMÅL: George Zimmerman, som skjøt og drepte Trayvon Martin (17) i Florida, blødde fra flere sår i hodet da han ble pågrepet. Opplysningene styrker forklaringen hans om at han skjøt i selvforsvar. Foto:  REUTERS / NTB SCANPIX
SLAGSMÅL: George Zimmerman, som skjøt og drepte Trayvon Martin (17) i Florida, blødde fra flere sår i hodet da han ble pågrepet. Opplysningene styrker forklaringen hans om at han skjøt i selvforsvar. Foto: REUTERS / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

George Zimmerman, som skjøt og drepte Trayvon Martin (17) i Florida, blødde fra flere sår i hodet da han ble pågrepet. Opplysningene styrker forklaringen hans om at han skjøt i selvforsvar.

Skyteepisoden skjedde i Florida i slutten av februar, og vakte en hissig debatt om rasespørsmål og retten til selvforsvar i USA.

Zimmerman var med i et frivillig vaktkorps og hevdet at han ble angrepet av tenåringsgutten og følte seg truet på livet.

Foreldrene og advokatene til Trayvon Martins foreldre hevder imidlertid at Zimmerman fulgte etter den ubevæpnede Martin og skjøt ham bare fordi han var svart.

De omfattende politi- og rettsmedisinske rapportene som nå er offentliggjort kan imidlertid styrke Zimmermans forklaring om at han handlet i selvforsvar.

Han blødde fra nesen og fra flere småsår i hodet da politiet ankom stedet. Vitner har fortalt at de to var i slåsskamp før Martin ble skutt.

Det har blitt lagt stor vekt på at det ble hørt rop om hjelp i bakgrunnen i en telefonsamtale som folk i nærheten hadde med politiets alarmsentral.

Familiene til både Martin og Zimmerman hevder begge at det var deres slektning som ropte, men en ekspert fra FBI sier det er umulig å avgjøre om ropet, som forstummet samtidig som en pistol ble avfyrt, kom fra den ene eller den andre.

Obduksjonsrapporten viser at Martin hadde spor av cannabis i kroppen da han døde.

(NTB)


TYDELIGE SÅR: Bilder av George Zimmerman etter pågripelsen viser tydelig tegn til kamp. Zimmerman er siktet for å ha skutt og drept Trayvon Martin (17) i Florida. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX
TYDELIGE SÅR: Bilder av George Zimmerman etter pågripelsen viser tydelig tegn til kamp. Zimmerman er siktet for å ha skutt og drept Trayvon Martin (17) i Florida. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer