Zjrinovskij møtte Saddam

Bagdad (NTB-Reuters): Russlands ytterliggående nasjonalistiske leder, Vladimir Zjirinovskij, møtte søndag Iraks president Saddam Hussein, melder det offisielle irakiske nyhetsbyrået INA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zjirinovskij hilste Saddam som sin «kjære venn» og fortalte Saddam om sitt liberaldemokratiske partis anstrengelser for å få opphevet sanksjonene mot Irak. Den russiske ekstremisten har tidligere oppfordret ledelsen i Kreml til å bryte FN-sanksjonene mot Irak.

Før møtet sa Zjirinovskij til journalister i Bagdad at hensikten med besøket var å uttrykke solidaritet med Saddam Hussein og Irak i striden med FN og USA om FNs våpeninspeksjoner.

- Alle anti-amerikanske krefter bør stå sammen mot denne aggresjonen. Amerikanere bør stilles for en internasjonal domstol, tilføyde han.

Takket for støtte

Ifølge INA takket Saddam Hussein Zjirinovskij for hans støtte. Det er ytterliggående russiske politikerens tredje besøk i Irak på tre år.

Den russiske Statsdumaen vedtok i juni et lovforslag fra Zjirinovskij som ba Kreml ignorere FN-sanksjonene mot Irak. Forslaget ble imidlertid avvist av den andre delen av Russlands nasjonalforsamling, Føderasjonsrådet.

Lederen for det russiske kommunistpartiet, Gennadij Ziuganov, besøkte Irak i november for å styrke forbindelsene med det regjerende Baath-partiet. Saddam Hussein tok også imot Ziuganov og sa da at verden trengte et sterkt Russland for å motstå USA.