«Zombieorkan»: Her ser du et satelittbilde av «Zombieorkanen» som truer Portugal og Spania. Foto: NTB Scanpix
«Zombieorkan»: Her ser du et satelittbilde av «Zombieorkanen» som truer Portugal og Spania. Foto: NTB ScanpixVis mer

«Zombieorkan» truer ferieparadis

Stormen traff kysten av Portugal natt til søndag med sterk vind, kraftig nedbør og farlig stormflo.

Lørdag kveld merket Portugal de første virkningene av den kraftige stormen «Leslie». Hundrevis av trær har blitt felt, og tusenvis er uten strøm. Søndag har den retning mot Spania.

Stormen traff kysten av Portugal med sterk vind, kraftig nedbør og farlig stormflo. Ifølge BBC har 15 000 hjem mistet strømmen, men det har ikke blitt rapportert om dødsfall eller skadde personer.

Natt til søndag hadde «Leslie» vindkast på opp mot 190 kilometer i timen, men den var ventet å svekke seg på vei inn mot fastlandet.

Sivilforsvarssjef Luis Belo Costa advarer mot oversvømmelser i kystnære områder og fare for at trær og kraftledninger som blåser ned, ifølge NTB.

Stille før stormen: Her venter en badevakt på at stormen «Leslie» skal treffe Portugal. Foto: Rafael Marchante / Reuters / NTB Scanpix
Stille før stormen: Her venter en badevakt på at stormen «Leslie» skal treffe Portugal. Foto: Rafael Marchante / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

«Zombieorkan»

«Leslie» omtales av AFP som en «zombieorkan» fordi den ble dannet allerede 23 september, og har vandret rundt Atlanterhavet helt til nå.

Det er ventet at dette vil være den kraftigste stormen som har rammet Portugal siden 1842. Dermed er det utstedt farevarsel i 13 av 18 kystdistrikt.

Portugisiske myndigheter har oppfordret befolkningen ved kysten av Lisboa til å holde seg innendørs, samt at de har bedt fiskere om å legge inn årene. Flere flyginger har også blitt kansellert som følge av vindkast på opptil 33 meter i sekundet.

Vestlige Spania er også i høyeste beredskap. Tidligere denne uka døde 10 personer på Mallorca i forbindelse med uvær.

FLOM: Uværet på Mallorca kostet 10 menneskeliv. På disse bildene ser de store ødeleggelsene. Video: CNN Vis mer