«Zombieorkan» truer ferieparadis

Stormen traff kysten av Portugal natt til søndag med sterk vind, kraftig nedbør og farlig stormflo.

«Zombieorkan»: Her ser du et satelittbilde av «Zombieorkanen» som truer Portugal og Spania. Foto: NTB Scanpix
«Zombieorkan»: Her ser du et satelittbilde av «Zombieorkanen» som truer Portugal og Spania. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag kveld merket Portugal de første virkningene av den kraftige stormen «Leslie». Hundrevis av trær har blitt felt, og tusenvis er uten strøm. Søndag har den retning mot Spania.

Stormen traff kysten av Portugal med sterk vind, kraftig nedbør og farlig stormflo. Ifølge BBC har 15 000 hjem mistet strømmen, men det har ikke blitt rapportert om dødsfall eller skadde personer.

Natt til søndag hadde «Leslie» vindkast på opp mot 190 kilometer i timen, men den var ventet å svekke seg på vei inn mot fastlandet.

Sivilforsvarssjef Luis Belo Costa advarer mot oversvømmelser i kystnære områder og fare for at trær og kraftledninger som blåser ned, ifølge NTB.

«Zombieorkan»

«Leslie» omtales av AFP som en «zombieorkan» fordi den ble dannet allerede 23 september, og har vandret rundt Atlanterhavet helt til nå.

Det er ventet at dette vil være den kraftigste stormen som har rammet Portugal siden 1842. Dermed er det utstedt farevarsel i 13 av 18 kystdistrikt.

Portugisiske myndigheter har oppfordret befolkningen ved kysten av Lisboa til å holde seg innendørs, samt at de har bedt fiskere om å legge inn årene. Flere flyginger har også blitt kansellert som følge av vindkast på opptil 33 meter i sekundet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer