Zuma ber Mandela-familien stanse krangelen

President Jacob Zuma blander seg for første gang inn i familie-krangelen i Mandela-familien og kaller den «beklagelig» og ber dem forlike seg i «vennskapelighet».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PRETORIA (Dagbladet): Hittil har ikke Sør-Afrikas president eller regjeringspartiet uttalt seg offentlig om krangelen mellom medlemmer i Mandela-familien, som har dreid seg om å flytte gravene til tre av tidligere president Nelson Mandelas barn. Hvor de ligger, skal nemlig også Mandela gravlegges.

- Det er beklagelig at det pågår en uoverensstemmelse mellom familie-medlemmer , og vi ville ønske at denne striden blir løst i mest mulig vennskapelighet og så snart som mulig, uttalte Mac Maharaj, som er talsmann for president Jacob Zuma, i går.

Nærmest måpende har sørafrikanerne sett på skittentøy-vasken i landets «førstefamilie». Men av respekt for gamle Mandela har de vært tilbakeholdne med å si hva de mener.

Torsdag tok den frittalende erkebiskop Desmond Tutu, vinner av Nobels Fredspris, bladet fra munnen og sa det som så mange tenker:

- Vær så, vær så, vær så snille, kan dere la være å bare tenke på dere sjøl! Dette er som å spytte i ansiktet på «Madiba», uttalte Tutu.