Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Zuma reiser til Libya

Skal forsøke å forhandle fram en exitstrategi for Muammar Kadhafi.

 TOK IMOT ZUMA:  Muammar Kadhafi tok imot Jacob Zuma i Tripoli for en måneds tid siden, og de to kom da fram til et veikart for fred. Foto: REUTERS/GCIS/Handout
TOK IMOT ZUMA: Muammar Kadhafi tok imot Jacob Zuma i Tripoli for en måneds tid siden, og de to kom da fram til et veikart for fred. Foto: REUTERS/GCIS/Handout Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge Reuters skal den sørafrikanske presidenten Jacob Zuma ifølge mediemeldinger være på vei til Libya.

Den sørafrikanske presidenten, en mektig skikkelse i afrikansk politikk, skal ifølge ryktene dra til det krigsherjede landet for å forhandle med despoten Muammar Kadhafi.

Det er ventet at Zuma vil prøve å få på plass en avtale som gjør at Kadhafi gir fra seg makten og borgerkrigen i landet kan ta slutt.

Samarbeid med Tyrkia Ifølge Al-Arabiya er besøket denne gang et samarbeidsprosjekt med Tyrkia.

Ifølge Talk Radio 702 skal besøket skje neste uke. Zumas kontor har ikke ønsket å kommentere saken.

Den sørafrikanske presidenten var også i Libya tidligere i år. I april proklamerte han at Kadhafi hadde gått med på «et veikart for fred».

Hevder 19 ble drept Men en måned senere er situasjonen i Libya fortsatt ikke bedret. Det er fortsatt full strid mellom Kadhafis styrker og opprørerne i landet, og samtidig fortsetter de internasjonale angrepene.

Libyas statlige TV-kanal melder at 19 mennesker er drept og 150 såret i NATO-angrep det siste døgnet, melder NTB.

Det skal blant annet ha blitt hørt seks kraftige eksplosjoner i Bab al-Aziziya-området i natt. Det er i dette området Kadhafis bolig ligger, og det var her han tok imot Zuma for en måneds tid siden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media