Annonsørinnhold

Rekdals revolusjon

Kun fem lag har tatt flere poeng enn Start etter at Kjetil Rekdal kom inn som trener.

Foto: NTB scanpix
Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Start rykket opp til Eliteserien før denne sesongen, og med enorme investeringer i unge spillere var det stor optimisme å spore på Sørlandet. Starten på sesongen ble ikke som forventet.

Nest dårligst

Mark Dempsey skulle lede Start i Eliteserien, men med sin offensive stil skulle det vise seg å bli svært tøft. Etter sesongens 12 første kamper hadde Start sluppet inn flest mål, og scoret minst. To seiere, en uavgjort og ni tap var fasiten. Det skal sies at Dempsey fikk sparken etter ti kamper. Mick Priest og Joey Hardarson tok over midlertidig mens Tor-Kristian Karlsen fant en god erstatter.

Rekdal - et taktisk geni

Inn kom altså Kjetil Rekdal med en bakgrunn fra mange år som både spiller og trener. Han hadde tidligere hatt mye suksess på fotballbanen, og også som trener har han vist at han er svært bra. Han fant fort ut hva som var problemet i spillergruppa. Med en naiv offensiv stil ble man spilt i senk, og spesielt rommet mellom midtbanen og forsvaret hadde blitt utnyttet tidligere i sesongen.

Med en mer defensiv tilnærming til det hele, samt et par signeringer skulle det hele løsne. Han er også ekstremt dyktig på å få ut potensiale til alle i en gruppe, og måten Damion Lowe har utviklet seg på etter at Reka kom inn har vært utrolig å se. Er en av de absolutt beste stopperne i ligaen akkurat nå.

Helt i toppen

Etter at Rekdal kom inn har Start tatt 22 poeng på 15 kamper. Sammenlignet med syv poeng på de 12 første er dette en drøm i forhold. Man har sluppet inn klart mindre, og scoret klart flere. Alt har blitt bedre under Rekdal. Man ser ut som et fotballag, og det er en helt annen struktur på laget. Nå er de vanskelig å slå, og er det 6. beste laget i Eliteserien siden serierunde nummer 13.

På torsdag møter de tøff motstand i cupen. Les vår analyse og oddstips av kampen her:

Vant seriefinalen

Rosenborg er høyst trolig seriemestere i Norge igjen de, og et lite kvarter var alt de trengte mot Brann. Scoret to kjappe ved Adegbenro og Mike Jensen, og kontrollerte det inn derfra. Ble nok noe mer svett enn de hadde sett for seg etter Vega sin tidlige redusering like etter pause, men samtidig satt man med en følelse av at de hadde kontroll. Sterkt av Rosenborg, men de har på ingen måte imponert denne sesongen. Sier vel sitt om nivået på resten, som har skuffet.

Er også enda med i kampen om cupgullet som dere skjønner, og vil nok revansjere seg etter det sure tapet for Enga i fjor. Begynner å få folk tilbake fra skader og sykdom, så nå er det nesten full tropp å velge i. Er massive favoritter før denne matchen, og den skal bare vinnes.

Kan ta seg til cupfinale for første gang

Start har aldri gått videre fra en semifinale i cupen de, og jobben de har foran seg for å endre på det er neimen ikke enkel. Desidert verst mulig trekning for Rekdal og co. Har tatt store steg mot å overleve i Eliteserien nå, og det ser bra ut til tross for tapet mot Molde.

Har blitt fryktelig mye bedre under Rekdal, og grunnene til det er mange. Han vet hvordan man organiserer et fotballag, og hvordan han skal få ut maks av det han blir servert. Kommer nok til å få gjort enda mer før neste sesong, og med midlene som ligger i bakhånd kan Start bli bra om noen år de. Tror de skal få kjørt seg ordentlig her, og ser på sjansene for finale som svært små. Da må i så fall Rekdal dra frem noe ekstremt fra ermet.

Rosenborg vinner knepent

Jeg tror Rosenborg vinner jeg. De har ikke vært gode i det siste, men har fått tilbake mange spillere, og nå som serien på mange måter er avgjort kan man ha fullt fokus her. På papiret er de flere klasser over dette laget, men likevel syns jeg Rekdal vinner trenerduellen overlegent også. Jeg tror ikke RBK vinner med mye, men de kommer til å dominere kampen, og da kommer stort sett scoringen til slutt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer