Annonsørinnhold

Vil Slovenia gi Norge seieren?

Slovenia er i en rar posisjon hvor en av mulighetene er å tape med vilje mot Norge.

Vil Slovenia gi Norge seieren?
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Slovenia virker å være i full oppløsning. De ligger sist i en gruppe de burde ledet, og har bare tatt et poeng over to kamper mot et lag som Kypros. Har nylig sparket sin gamle trener Tomaz Kavcic, og erstattet han med Igor Benedejcic i en midlertidig rolle. Han fikk rollen som trener i desember 2017, og vant bare en kamp. Utenom det har han gitt laget fem tap og uavgjort hjemme mot Kypros.

Stjernene rømmer

Slovenia har ikke mange stjerner, men de har et par virkelig store. De siste månedene har disse spillerne valgt å gi seg på landslaget. Det har nok vært mange konflikter i gruppa med blant annet Tomaz Kavcic, men ingen av spillerne har meldt retur til oppgjøret mot Norge på fredag selv om han har fått sparken.

Kevin Kampl er et kjent navn for de som følger fotballen i Tyskland tett. Han har i en alder av 28 valgt å legge opp på landslaget. Han har vært åpen for retur, noe som tyder på at ting ikke er som de skal. Den største stjernen er Jan Oblak, han regnes som en av verdens beste keepere, men er heller ikke med til de to avsluttende kampene i Nations League. Han har uttalt at han har hatt behov for en pause.

Tjent på å tape

Det er ikke bare det at Slovenia mangler de to stjernene som gjør at denne kampen er interessant. I Nations League kan man både rykke opp og ned, det sistnevnte er mest aktuelt i denne saken.

Tap her garanterer nedrykk, noe som betyr at de spiller på nivå D neste gang. Der spiller altså de svakeste lagene i Europa. Georgia, Luxembourg, Kosovo og Makedonia er de fire lagene som topper hver sin gruppe. Det sier litt om nivået. Et lag fra vært nivå kvalifiserer seg til mesterskap, og med deltagelse på nivå D vil det være store sjanser for at Slovenia tar seg videre.

Et lite forbehold er at Slovenia kan vinne denne, og tape den siste kampen mot Bulgaria. Da vil de også rykke ned.

Til denne kampen har vi et utvalgt spill, som betyr at vi mener dette er fredagens beste tips. Oddsanalysen og tipset kan du lese under:

Tunge forfall

Slovenia har vært i fritt fall det siste året, og nå befinner de seg på bunn av denne gruppen. De har ingen mulig til å gå videre uansett hvordan det ender. Det man muligens kan tenke på nå er om det beste er å tape denne kampen, slik at man ikke kan gå forbi Kypros. Det gjenstår en kamp etter dette, så det er nok en viss fare for at de muligens gjør det også i den kampen. Når denne turneringen først har gått så dårlig som den har for Slovenia så kan man jo like gjerne starte på nytt på nivå D neste gang Nations League kjører igang.

Mangler en av sine største stjerner i Kevin Kampl, som overraskende har lagt opp sin landslagskarriere allerede. Han spilte sin siste kamp i hjemmematchen mot Bulgaria. De mangler også Bojan Jokic, Rene Krhin og Josip Ilicic (I troppen, men suspendert). De kan man klare seg uten, men at Jan Oblak ikke er med er tøft for dette laget. Han regnes som en av de aller beste keeperne i verden, men også han har også bestemt seg for å ta en pause fra landslaget.

Spisskrise

Norge har også noen tunge fra fall med både Ajer og King ute. Samtidig er også Tarik Elyounoussi usikker etter at han haltet av banen da AIK ble seriemestere i Sverige denne helgen. Det betyr vel fort Ola Kamara på topp sammen med enten Johnsen eller Sørloth om ikke Tarik blir klar, men forhåpentligvis blir han det. Da får vi nok Tarik inn for Kamara, med en av de andre ved siden. Kamara og Elyounoussi er nok for like spillere for Lagerback.

Det blir nok også Rosted og Nordtveit som stoppere, og de skal stå greit mot de slovenske angriperne de altså. Ikke like bekymret for det som skjer bak der, høyst trolig må Norge vinne begge disse kampene for å gå videre, og da er det trist at man mangler så mange der fremme. Ellers syns jeg man ser mye bedre ut under Lagerback, men det er enda noe som mangler.

Forhåpentligvis kan et eventuelt sluttspill i Nations League få opp entusiasmen og troa som mange har mistet de siste årene.

Norge går seirende ut

Jeg tror Norge løser dette selv om man mangler halve angrepsrekka. På papiret er lagene like på forhånd, men gitt at Slovenia mangler flere viktige brikker enn Norge så faller jeg den veien. Jeg sitter også med en følelse av at de bare har lyst til å dumpe ned et nivå, og det er flere interne strider i dette laget kan det virke som. Norge til 2,30 blir fredagens utvalgte, og Norsk Tipping ligger helt i toppen av markedet med den oddsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer