HARD KONKURRANSE: Å være jobbsøker kan være utfordrende. Du må skrive mange søknader, sjonglere profiler på rekrutteringsnettsteder, og prestere på intervju. Og du er ikke alene om å jobbe hardt for å være en unik kandidat. Foto: Rawpixel/Shutterstock/NTB Scanpix.
HARD KONKURRANSE: Å være jobbsøker kan være utfordrende. Du må skrive mange søknader, sjonglere profiler på rekrutteringsnettsteder, og prestere på intervju. Og du er ikke alene om å jobbe hardt for å være en unik kandidat. Foto: Rawpixel/Shutterstock/NTB Scanpix.Vis mer

Søke jobb

Den store jobbsøkerguiden

Det er krevende å lete etter ledige stillinger, skrive søknader og tilpasse profilene dine på sosiale medier. Her er alt du må vite hvis du er på jakt etter ny jobb.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Er du nyutdannet, moden for forandring eller har du vært så uheldig å miste jobben? Frykt ikke, det finnes flust av muligheter der ute.

I februar ble det lyst ut 18.637 stillinger på Finn.no, som er en økning på åtte prosent mot samme måned i fjor. Det er innen bygg og anlegg, helse og omsorg og industri og produksjon det er flest ledige jobber, hvor sistnevnte vokser mest.

- Det er et relativt jevnt volum av stillingsannonser. Samtidig er det vanlig at trafikken på jobbsiden vår er svært høy den første arbeidsdagen etter feriene, sier Hilde Sommerstad i Finn.

Men så er det den lange, til dels demotiverende prosessen med å søke på ledige stillinger.

Underveis dukker det kanskje opp en del spørsmål: Skal du ringe arbeidsgiver når du har søkt? Hvordan skal du bruke LinkedIn og Facebook? Og hva om du får en personlighetstest i fanget under intervjuet?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn