IKKE GULL ALT SOM GLITRER: Du kan finne billige merkevarer i utlandet, men pass på å skille ekte og falske varer. Merkeklær, -vesker og -smykker selges som regel ikke på markeder. I Italia kan du få bøter hvis du handler piratkopier. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
IKKE GULL ALT SOM GLITRER: Du kan finne billige merkevarer i utlandet, men pass på å skille ekte og falske varer. Merkeklær, -vesker og -smykker selges som regel ikke på markeder. I Italia kan du få bøter hvis du handler piratkopier. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.Vis mer

Disse varene sparer du penger på å handle i utlandet

Dinside har sett på de mest populære feriedestinasjonene i sommer. Dette bør du kjøpe på din destinasjon, og dette bør du unngå å bruke penger på.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Sommerferie er for mange synonymt med å reise til utlandet, og de fleste deler oppfatningen om at alt er billigere utenfor norske grenser. Derfor setter du gjerne av litt tid til shopping, enten om du er på storbytur, i Syden eller i USA.

Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea, understreker at den norske kronen ikke er så sterk som den en gang var, som fører til at vi får mindre igjen for pengene våre enn det vi gjorde for noen år siden.

- Alt er ikke lenger billigere i utlandet, og det er ikke uvanlig at noen ting faktisk koster mer enn de gjør i Norge, sier Reitan.

Nettopp av denne grunn er det viktig at du gjør gode undersøkelser og sammenligner priser før du drar kortet i utlandet. Det finnes blant annet nyttige nettjenester, som Prisjakt og Prisguiden, hvor du kan sjekke hva enkelte varer koster.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn