Kjendisene lokker nordmenn til fjells

Norske idrettsmillionærer står i kø for å bygge i den norske fjellheimen. I alpinbygdene Trysil og Kvitfjell står både skiløpere og fotballproffer på ventelister. Mange har allerede realisert sine hytteparadiser - og Ola nordmann følger etter for å leie herlighetene.

Det begynte med Bjørn Dæhlies kjempehytte i Trysil. Nå er også Wolverhampton-proffen Håvard Flo etablert på utleiemarkedet i Trysilfjellet, mens hans kolleger i engelsk fotball, Stig Inge Bjørnebye og Lars Bohinen, snart åpner dørene til sine hytter samme sted.

Den tyske formel 1-kjøreren Michael Shumacher har i flere år hatt et anseelig krypinn for utleie i det norske vinterfjellet, og i tillegg har tidligere landslagstrener i langrenn, Inge Bråten, bygd utleiehytte i Trysil.

- Vi er i forhandling med flere fotballproffer om formidling av utleie, men vi ønsker ikke å oppgi hvem det er, sier Richard Palmgren i Trysil Booking til Dagbladet.

Ventelister

I Trysil har 400 personer skrevet seg på venteliste i påvente av at flere tomter legges ut for salg.

- Vi har en god del kjendiser på ventelistene, men jeg vil ikke ut med noen navn, sier administrerende direktør Bjørn Sletten i Trysilfjell Utmarklag. Han håper å kunne starte utarbeiding og salg av tomtene i 2001.

I Kvitfjell er situasjonen den samme. Per Morset i eierselskapet Kvitfjell Utvikling sier at interessen er enorm, og at 300 personer i dag står på venteliste for å sikre seg en tomt. Snart legges ytterligere 40 ut for salg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er mange idrettskjendiser, særlig innen skiidrett har vi mange interesserte. Men også flere av fotballguttene har meldt seg på, sier Morset. Heller ikke han vil ut med navn.

Ifølge Morset går tomtene for rundt 400000 kroner, men det finnes også eksempler på tomter der prisen er kommet oppunder én million kroner.

Også Kvitfjell Eiendom har flere hundre interessenter på hånden. Tom Hagen i Kvitfjell Eiendom forteller om tomtepriser på rundt 500000 kroner, og ferdige hytter med en kvadratmeterpris på rundt 20000 kroner.

I kø

Bjørn Dæhlie, Ole Kristian Furuseth, Lasse Kjus og Finn Kristian Jagge har allerede investert i Kvitfjell, og trolig står flere i kø bak. Både Tom Stiansen og Kjetil André Aamodt skal ha vært på tomtevisninger i området.

Furuset har allerede ett utleiekompleks ferdig, og flere kommer trolig. Alpinisten har tenkt å satse stort i Kvitfjell.

- Jeg har fem tomter, fire vanlige hyttetomter og en stor tomt der jeg trolig kommer til å satse på et leilighetskompleks. Jeg er interessert i å være med og utvikle fjellandsbyen i Kvitfjell, sier Furuseth til Dagbladet.

Furuseth Alpine Lodge sto ferdig i høst, 460 kvadratmeter hytteluksus til ca. sju millioner kroner.

- Jeg regner med at jeg har tjent inn igjen investeringen i løpet av 10 til 15 år. Foreløpig har jeg bare hatt utgifter, sier Furuseth.

Inspirert

Furuseth ble opprinnelig inspirert av Dæhlies hytte i Trysil, og satte i gang med sine planer i Kvitfjell før han visste at Dæhlie også skulle bygge der. Det er første sesong hytta, med plass til 28 personer, er til utleie. Furuseth er fornøyd så langt.

- Vi har nesten fullt belegg fra jul til påske, men vi er jo også avhengig av å få leid den ut andre deler av året. Kortsiktig er nok ikke dette noen god investering, men når det planlagte ridesenteret og golfbanen kommer tror jeg nok at jeg kan tjene penger på den hytta, sier Ole Kristian Furuseth.

Drahjelp

Daglig leder Irene Thorsplass i Kvitfjell Booking forteller om stor interesse for skiguttas hytter.

- Vi har nesten ikke rukket å markedsføre dem, men med noen få unntak er de fulle helt til over påske, sier Thorsplass.

Trysil Booking har heller ikke noen problemer med å leie ut Dæhlies hytte. Med få unntak er hytta fullbooket til over påske.

Det er sjelden idrettstoppene får brukt hyttene sine selv. Ifølge Trysil Booking disponerte Dæhlie hytta i Trysil i jula. Ole Kristian Furuseth fikk også en hyttetur til Kvitfjell i jula.

- Den var ikke leid ut, så da fant vi ut at vi kunne reise og bruke den selv, sier han.

KJØKKEN: Ole Kristian Furuseth ved kjøkkenbordet.
MODERNE: Ole Kristian Furuseth og kona Linda har nok av plass å boltre seg på i den 460 kvadratmeter store hytta i Kvitfjell.
ROMSLIG: Romslig stue i Dæhlie-hytta i Trysil.