Slik rammes du av influensaen

Forbered deg på et tøft møte med årets influensa - for nå er den her. Epidemien rammer fort og hardt. Slimhinnene ødelegges og gir god plass til bakterier som trenger inn i luftveiene. Inntrengerne kan gjøre deg alvorlig syk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Her snakker journalisten av erfaring:

Jeg våknet plutselig en morgen med en kropp som var helt mørbanket. Jeg frøs så hele kroppen ristet, leddene skrek når jeg prøvde å snu meg i senga mens feberen steg til, og bikket over 39 grader. Etter hvert fikk jeg en evigvarende skallebank som det skal svært mange gintonic til for å matche. Jernringen rundt hodet satt fast i en uke. Bronkitt, en slitsom hoste og rennende nese fikk jeg på kjøpet. Det tok ti dager å stable seg på beina. Heldigvis er jeg nå immun mot dette viruset. Det er det godt å tenke på nå når rapportene om overfylte sengeposter kommer på løpende bånd. For dette var tøft. Mer elendig har jeg ikke følt meg på mange år...

Vanligvis blir mellom fem og ti prosent av oss influensa-syke hvert år. Det betyr at en halv million nordmenn blir nødt til å trekke under dyna. I år regner ekspertene med at flere vil rammes. Og årets epidemi ser ut til å være mer hardtslående enn på lenge. Sykehusene melder om overfylte avdelinger med pasienter som har fått alvorlige luftveisinfeksjoner i kjølevannet av et illsint influensavirus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer