Helsvart United-møte for Lundekvam

Claus Lundekvam og hans Southampton fikk et tøft møte med Manchester United lørdag.

Passiv

Duoen Andy Cole og Dwight Yorke sto for underholdningen. For andre gang i år satset United-manager Alex Ferguson på denne spiss-konstellasjonen, og fikk betalt så det holdt.

Cole gjorde forarbeidet til ledermålet etter 11 minutters spill, da han serverte Yorke ballen med et pent innlegg fra venstre. Yorke snek seg foran en passiv Lundekvam og rullet ballen over streken.

Hjemmelaget hadde vært frampå allerede, men kom ikke nærmere enn en meget farlig heading av David Howells etter to minutter. Østenstad serverte innlegget, men lag i motgang har ikke marginene på sin side.

Tannløse

Første omgang var sjansefattig og lite spennende. United hadde sin første corner etter 40 minutters spill. Yorkes mål var trøsten. Men i andre omgang ble det mer fart i begge lag.

Southampton styrte de første fem minuttene, men var tannløse framover. Østenstad var eneste trussel, men uten suspenderte Mark Hughes ble det lite trykk. Rutinerte Matt Le Tissier er en skygge av seg selv, tung og uinteressert.

I stedet var det Jesper Blomqvist som fortsatte showet etter 59 minutter. Svensken forserte fra egen banehalvdel, spilte fri Cole og kunne deretter juble for en vakker scoring. Cole løftet ballen elegant over keeper.

- Vi kontrollerte kampen etter den scoringen, men det tok litt tid å komme dit, sa United-manager Alex Ferguson.

- Vi er veldig fornøyd med å vinne en av sesongens vanskeligste bortekamper. Mine spillere gjorde jobben jeg ba om. De tre siste årene her har ikke vært hyggelig å oppleve.

Snart pause

Innbytter Jordi Cruyff økte til 3-0 med en vakker og artistisk volley da drøye kvarteret gjensto. Deretter rullet United-spillerne ballen mellom seg, med slitne og frustrerte Southampton-spillere løpende imellom.

- Vi burde hatt en tidlig ledelse. Etter hvert ble vi vår egen fiende, spillerne var ukonsentrerte og slapp inn enkle baklengsmål. Hvis du gir United plass, er du dømt til å tape, sa hjemmemanager Dave Jones eter kampen.

- Nå ser vi fram til en to-ukers pause mens landslaget skal i ilden. Den trenger vi virkelig. Men vi har ikke gitt opp, sa Jones.