Trine Rein:

Raser mot Raja: - Han lyver

Abid Raja mener Trine Rein har fått 3,2 millioner kroner i støtteordninger. Det stemmer ikke, ifølge tall Dagbladet har fått innsikt i.

HARDT UT: Kulturminister Abid Raja går hardt ut mot Trine Rein etter kritiske spørsmål under Dagbladets valgboden-sending 10. september 2021. Video: Dagbladet TV. Reporter: Steinar Suvatne Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Artist Trine Rein har gjentatte ganger gått hardt ut mot regjeringens håndtering av norsk kultursektor under pandemien.

I Dagbladets valgbod fredag spurte hun kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) hvordan de økonomiske støtteordningene for kultursektoren skal se ut i tida framover.

Raja benyttet da anledningen til å legge fram Reins søknader om økonomisk støtte under pandemien. Han viste til tall fra Kulturrådet, og fastslo at hun hadde fått 3,2 millioner kroner - «så å si full pott» - på samtlige søknader.

- Det er mye mer synd på veldig mange av de andre aktørene, som tidvis har falt mellom to stoler. Jeg har gjort alt jeg kan for å tette de ulike hullene, sa kulturministeren.

Trine Rein fulgte med på sendinga, og sier hun føler seg «kastet under bussen» av kulturministeren.

- Han lyver hele det norske folk opp i ansiktet uten å blunke. Jeg har ikke oversikt over hvor mange avslag jeg har fått på søknader, men totalt har mitt firma mottatt cirka halvparten av den summen Raja påsto i debatten. Jeg vet ikke hvordan han har kommet fram til den summen, noe han også hoppet glatt over å definere, sier Rein til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer