Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Refinansiering

Refinansiering av smålån og kredittkort på inntil 500 000 kroner uten sikkerhet. Din søknad vil bli vurdert av 19 banker og vi sender deg det beste tilbudet.

Få tilbud på lån

1) Velg lånebeløp 2) Fyll ut resten av søknaden hos Axo Finans 3) Vi sender deg det beste tilbudet

Hvor mye ønsker du å låne?

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Refinansiering

Har du mistet oversikt over økonomien? Da kan refinansiering være veien å gå.

Refinansiering går ut på at du samler all gjelden du allerede har, som for eksempel kredittkort, handlekonto og andre forbrukslån, under et nytt lån. Dette kan gi deg lavere totale kostnader, samt motivere deg til å bli gjeldfri raskere fordi du får en bedre økonomisk oversikt.

Hva er egentlig et refinansieringslån?

Et refinansieringslån er et tilbud de aller fleste långivere tilbyr. Dette er et lån som brukes for å samle smålån og for å betale ut gammel gjeld. Som oftest er det banken eller långiveren selv som tar seg av dette, og alt du behøver å gjøre er å gi dem opplysninger om gjelden din.

Når du søker om refinansiering, tar du opp et nytt lån for å erstatte eksisterende lån og gjeld. På denne måten får du samlet alt under ett lån, slik at du får en bedre oversikt over dine totale månedlige kostnader.

Du vil med andre ord få samlet all din gjeld på kun én faktura. Dette gir lavere totale kostnader og en bedre oversikt over gjelden din.

Hva er fordelene med refinansiering av gjeld?

Du blir ikke gjeldfri med et refinansieringslån, men du får en bedre økonomisk oversikt og lavere totale kostnader. Den nye økonomiske oversikten kan gi deg motivasjonen du behøver for å bli gjeldfri raskere.

I tillegg kan du spare tusenlapper på å bli kvitt unødvendige gebyrer og skyhøye renter.

Med andre ord vil du oppleve fordeler som:>

  • Bedre oversikt over personlig økonomi
  • Betalingsmotivasjon
  • Sparte penger
  • Slippe økonomiske bekymringer
  • Raskere gjeldfri
  • Bedre rentebetingelser

Ved å samle all gjelden din under et nytt lån får du kontroll over økonomien din.

Når bør jeg refinansiere?

Du bør refinansiere dersom du har brukt lang tid på å tilbakebetale gammel gjeld. Dette gjelder handlekontoer, smålån, forbrukslån, kredittkort, avbetaling, også videre.

Det kan også lønne seg å refinansiere selv for deg som kun har et kredittkort. Har du brukt opp kredittrammen på kredittkortet, vil du sitte igjen med en høy rente og dyre gebyrer. Har du ikke mulighet til å tilbakebetale alt med engang, kan det lønne seg å bytte ut kredittkortet med et nytt lån. Slik får du lavere rente og blir kvitt unødvendige kostnader.

Les mer: Refinansiering av kredittkort

Hvordan refinansierer jeg?

Du kan refinansiere ved å øke boliglånet eller ved å søke om et refinansieringslån. Sistnevnte passer for deg som ikke har mulighet til å låne opp ekstra på et boliglån, og som ønsker å samle gjelden din raskest mulig.

For å søke om et refinansieringlån, må du først finne din foretrukne bank eller långiver. Når du sender inn en søknad om refinansiering må du også oppgi opplysninger om din gjeld og inntekt.

Dersom du får søknaden innvilget, vil banken eller långiveren ta seg av utbetalingen av de gamle lånene. Du vil sitte igjen med kun én faktura, bedre økonomisk oversikt og bedre rentebetingelser.

Hvor finner jeg det rimeligste lånet?

Mange velger å søke refinansieringslån gjennom en finansagent. En finansagent videresender søknaden din videre til alle sine samarbeidspartnere - helt kostnadsfritt og uforpliktet.

Etter kort tid vil du få svar på søknaden din. Her vil du bli presentert med det beste tilbudet for deg, basert på dine oppgitte opplysninger. Slik kan du finne det rimeligste og beste lånetilbudet for deg.

Kan jeg refinansiere med betalingsanmerkning?

De aller fleste banker gir automatisk avslag dersom den som søker har betalingsanmerkning. Det finnes likevel noen som godtar det, så lenge du som søker møter visse andre betingelser.

Fordi bankene vurderer lånesøknadene individuelt, kan det lønne seg å ta kontakt med banken og forklare situasjonen. Betalingsanmerkninger kan også ha påvirkning på om søknaden blir innvilget eller ikke.

Husk at betalingsanmerkningen blir slettet så fort saken er betalt i sin helhet - så det kan være lurt å betale saken det gjelder før du søker lån. Den blir også slettet når saken er fire år eller eldre.

Samle alle dine lån under ett lån

Har du mistet oversikt over økonomien og synes det er vanskelig å prioritere månedlige kostnader, kan refinansiering være veien å gå. Finn motivasjon til å bli gjeldfri raskere og spar penger ved å samle alle dine lån under et refinansieringslån.

siste saker

Vi sammenligner disse 19 bankene for deg

Nyttige linker
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media