Refinansier lån opptil 600 000 kr - Sammenlign flere tilbydere av refinansiering ☑️

Det er uforpliktende og helt gratis å søke refinansiering. Renten er individuell så du må sende en søknad for å få nøyaktig rente.

Oppdatert 28.7.2021

Som oftest er det banken eller långiveren selv som tar seg av dette, og alt du behøver å gjøre er å overrekke dem opplysninger om gjelden din.

Når du søker om refinansiering, tar du opp et nytt lån for å erstatte eksisterende lån og gjeld. Dette gir deg lavere rente og færre gebyrer, i tillegg får du samlet alt under ett lån slik at du får en bedre oversikt over dine totale månedlige kostnader. Du får kun én faktura å forholde deg til.

Eier du en bolig eller annen fast eiendom som du kan stille som sikkerhet kan omstartslån være en løsning for deg.

Velg ønsket lånebeløp:

kr
5 000 kr 600 000 kr
Bank/lånetilbyder
Lånesum
Effektiv rente
Alder
Utbetaling

Hva er fordelene med refinansiering av gjeld?

Du blir ikke gjeldfri med et refinansieringslån, men du får en bedre økonomisk oversikt og lavere totale kostnader. Den nye økonomiske oversikten kan gi deg motivasjonen du behøver for å bli gjeldfri raskere.

I tillegg kan du spare tusenlapper på å bli kvitt unødvendige gebyrer og skyhøye renter gjennom å refinansiere dyre smålån.

Med andre ord vil du oppleve fordeler som:

 • Bedre oversikt over personlig økonomi
 • Betalingsmotivasjon
 • Sparte penger
 • Slippe økonomiske bekymringer
 • Raskere gjeldfri
 • Bedre rentebetingelser

Ved å samle all gjelden får du kontroll over økonomien din. Ønsker du å få en oversikt over gjelden din?

Logg deg inn i gjeldsregisteret.com. Her finner du en oversikt over alle gjeldsposter og hvilken rente du har på disse. Med denne oversikten kan du enkelt finne totalsummen på ditt refinansieringslån.

Gjennom å refinansiere kan du få bedre kontroll på økonomien og spare penger

Mye kan ha endret seg siden den dagen du lånte penger, og det kan være flere måter å forbedre lånets vilkår på. Refinansiering av gjeld har en rekke potensielle fordeler:

Spare penger

Den vanligste grunnen til å refinansiere er å redusere kostnader ig gebyrer knyttet til lånet. For å klare dette må du refinansiere til et lån med lavere effektiv rente enn hva du betaler i dag. Senking av renten kan føre til store besparelser, spesielt hvis det er snakk om langsiktige lån med store beløp.

Lavere terminbeløp

Noen søker om refinansiering fordi de ønsker å senke sine faste månedlige utgifter. Resultatet er bedre oversikt over kontantstrømmen og mer penger i budsjettet til andre månedlige utgifter.

Lavere terminbeløp gir deg ikke bare mer rom i økonomien, men vil i de fleste tilfeller også føre til at gjelden kan nedbetales raskere.

Forkorte lånets løpetid

I stedet for å forlenge nedbetalingen, kan refinansiering gi deg et mer kortsiktig lån. Dette vil forkorte lånets løpetid slik at rentekostnadene blir lavere på sikt.

Dette kan selvfølgelig også gjøres ved å beholde ditt eksisterende lån og gjøre ekstra innbetalinger. Da beholder du fleksibilitet i økonomien som kanskje er nødvendig for å håndtere uforutsette utgifter eller sparing.

Samle lån

En annen vanlig begrunnelse for refinansiering av gjeld er målet om å samle smålån i et større lån. Hvis du har flere smålån, forbrukslån og kredittgjeld kan dette være aktuelt for deg å refinansiere dyre lån.

Samlet sett kan du få en lavere rente på det nye lånet, fordi de fleste långivere er villigere til å sette en lavere rente jo større lånet er. Derfor lønner det seg alltid å ha et stort lån fremfor flere smålån.

Bedre oversikt og kontroll

Ved å samle lån får du bedre kontroll over utgiftene. Det er fort gjort å miste oversikten når man betaler ned på flere forskjellige lån parallelt, men ved å samle lånene i et nytt lån får man bare én faktura i måneden. Da er det enklere å følge med på betalinger og status på gjelden.

Når bør jeg søke om refinansiering?

De fleste tjener på å refinansiere gjelden fordi renten på lån varierer hele tiden. Sitter du på dyre lån uten sikkerhet bør du undersøke refinasieringsmulighetene dine med jevne mellomrom. Dette gjelder handlekontoer, smålån, forbrukslån, kredittkort, avbetaling, også videre.

Dersom du sitter på flere smålån og kreditter kan en refinasiering være særlig gunstig. Ved å samle alle lån i ett felles lån, kan du redusere renten og kutte alle doble gebyrer. Ikke bare får du et billigere lån totalt sett, du får også kun én faktura å forholde deg til.

Det kan også lønne seg å refinansiere selv for deg som kun har ett kredittkort. Har du brukt opp kredittrammen på kredittkortet, vil du ofte sitte igjen med en høy rente og dyre gebyrer. Har du ikke mulighet til å tilbakebetale alt med engang, kan det lønne seg å bytte ut kredittkortet med et nytt lån. Slik får du lavere rente og blir kvitt unødvendige kostnader.

Les mer: Refinansiering av kredittkort

For å søke om et refinansieringlån, må du først finne din foretrukne bank eller långiver. Når du sender inn en søknad, må du også oppgi opplysninger om din gjeld og inntekt. Dersom du får søknaden innvilget, vil banken eller långiveren ta seg av utbetalingen av de gamle lånene. Du vil sitte igjen med kun én faktura, bedre økonomisk oversikt og bedre rentebetingelser.

Hvor finner jeg det rimeligste lånet?

Ved å sammenligne ulike refinansieringslån kan du spare mye penger

Mange velger å søke gjennom en finansagent. En finansagent videresender søknaden din videre til alle sine samarbeidspartnere - helt kostnadsfritt og uforpliktet.

Etter kort tid vil du få svar på søknaden din. Her vil du bli presentert med det beste tilbudet for deg, basert på din økonomiske situasjon. Slik er du sikret et lån med gode vilkår.

Gjennom vår samarbeidspartnere kan du søke om refinansiering fra 10 000 til 600 000 kroner uten sikkerhet. Søknaden blir sendt til flere banker og du mottar det beste tilbudet.

Ønsker å refinansiere er det bare å sende inn en uforpliktende søknad.

Les mer: Lån uten sikkerhet

Kan jeg refinansiere med betalingsanmerkning?

De aller fleste banker gir automatisk avslag dersom den som søker har betalingsanmerkning. Det finnes likevel noen som godtar anmerkninger, så lenge du som søker møter visse andre betingelser.

Fordi bankene vurderer lånesøknadene individuelt, kan det lønne seg å ta kontakt med banken og forklare situasjonen. Betalingsanmerkninger har ofte påvirkning på om søknaden blir innvilget eller ikke.

Husk at betalingsanmerkningen blir slettet så fort saken er betalt i sin helhet - så det kan være lurt å betale disse før du søker lån. Betalingsanmerkninger blir også slettet når saken er fire år eller eldre.

Samle alle dine lån under ett lån

Har du mistet oversikt over økonomien og synes det er vanskelig å prioritere månedlige utgifter, kan refinansiering være veien å gå. Finn motivasjon til å bli gjeldfri raskere og spar penger ved å samle alle dine eksisterende lån under et refinansieringslån.

Å refinansiere lån og kreditter kan gi mange økonomiske fordeler, blant annet kan du få bedre oversikt over egen økonomi og månedlige kostnader. Mange sliter med å følge et budsjett fordi de gjerne har for mange ulike regninger og utgiftsposter å forholde seg til.

Ved å samle smålån og andre lån, får du kun en faktura i måneden å tenke på. Det betyr at hvis du tidligere hadde en handlekonto, et kredittkort og et forbrukslån å betale på, vil du med et refinansieringslån kun ha dette lånet å tenke på.

I tillegg kommer refinansieringslånet med en nedbetalingstid på maks fem år (med noen unntak). Dette innebærer at du potensielt sett kan være gjeldfri innen da, samt ha spart tusenlapper.

Søke om lån hos en låneagent

Hvis du er ute etter det absolutt beste tilbudet om refinansiering, bør du søke om refinansiering via en låneagent. Dette er en finansiell aktør som arbeider med å sammenligne lån på vegne av kunder, med mål om å finne de beste og billigste avtalene om lån. Med andre ord hjelper de deg med å sammenligne tilbud fra bankene som tilbyud refinansiering.

Slik fungerer det:

 • Søk om refinansiering på låneagentens hjemmesider
 • Låneagenten videresender søknaden til et knippe forskjellige banker og långivere
 • Långiverne sender sine tilbud i retur og låneagenten sammenligner disse
 • Låneagenten presenterer det aller beste tilbudet for kunden

Hele prosessen er overstått i løpet av kort tid. Som kunde står du fritt til å takke ja eller nei til tilbudet, og du betaler ingenting for å bruke tjenestene til en låneagent. Få bedre oversikt over din økonomi gjennom å søke om refinansiering slik at du kan samle flere lån eller dyr gjeld i ett lån.

Send inn en uforpliktende søknad om refinansiering av gjeld i dag!

Slik finner du riktig låneagent for refinansiering

Det finnes etter hvert veldig mange låneagenter som man kan velge mellom. Alle låneagentene vi samarbeider med følger Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlig utlånspraksis slik at du skal være sikker på at du har med en profesjonell aktør å gjøre.

Velg en låneagent som:

 • Følger Finanstilsynets retningslinjer
 • Stiller krav til deg som søker
 • Samarbeider med kjente banker

Du trenger ikke å gå veien via en låneagent for å refinansiere forbruksgjeld, men for de aller fleste vil det lønne seg å refinansiering hos eller gjennom en låneagent:

 • Du er sikret et godt tilbud på refinansiering
 • Du sparer tid ved at du slipper å sende søknader til flere banker og sammenligne priser fra andre selskaper
 • Du får en mer oversiktlig økonomi
 • Du blir ofte kvitt gjelden raskere

Skal du refinansiere forbruksgjeld, anbefaler vi at du benytter deg av en låneagent. Låneagenten kan også hjelpe deg med å vurdere om det nye lånet er et godt valg, eller om det er mer gunstig å beholde det lånet du allerede har. Det man må vurdere er den effektive rente som inkludere alle utgifter knyttet til lånet når man sammenligner tilbudene. Ved å refinansiere lån sikrer du et rimeliger lån med færre gebyrer.

På denne siden sammenligner vi flere låneagenter og banker som tilbyr refinansiering.

SEND INN DIN SØKNAD OM REFINANSIERING

Spørsmål og svar

Hva er refinansiering?

Refinansiering innebærer å ta opp et nytt lån for å betale ut eksisterende gjeld. Målet er å få lavere rente på lånet, og dermed også et billigere lån totalt sett. Refinansiering er spesielt gunstig for deg med flere lån og kreditter, da du kan samle alle disse under ett lån.

Hvilke lån kan jeg refinansiere?

Du kan refinansiere alle typer lån uten sikkerhet, som for eksempel forbrukslån, smålån, kjøp på avbetaling og kreditter.

Hvordan søker jeg refinansiering?

Du sender inn en søknad digitalt. Huk av for at du ønsker refinansiering og oppgi nødvendige opplysninger om gjelden du skal refinansiere, som lånesum og långiver.

Finansagenten eller lånemegleren sender søknaden din videre til sine samarbeidsbanker som tilbyr refinansiering og du mottar det beste tilbudet i retur. Dersom du takker ja til et lånetilbud går kundeforholdet videre til banken du takket ja til. Banken tar seg av utbetalingen av de gamle lånene - og du sitter igjen med kun én faktura.

Hva er nominell rente?

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet. Denne baseres på den nasjonale styringsrenten, men bankene bestemmer selv sin grunnrente.

Hva er effektiv rente?

Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle gebyrer og kostnader knyttet til lånet. Det er med andre ord denne renten som viser deg de faktiske månedskostnadene. Dersom du skal sammenligne lånetilbud, er det denne renten du bør se på.

Hva er en finansagent?

En finansagent formidler lån på vegne av banken og fungerer slik som et bindeledd mellom bank og kunde. Selv om finansagenten jobber på vegne av banken, er de også til stor fordel for deg som ønsker å refinansiere. Når du sender inn en søknad til en finansagent, sender de denne videre til samtlige av sine samarbeidsbanker. Dette sparer deg for tid og du får det beste tilbudet blant flere banker.

Hva er betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning er en registrering i kredittopplysningsregisteret om at en person har en ubetalt fordring mot seg. Dette kan skyldes manglende betaling etter en inkassosak, forliksdom, utlegg, lønnstrekk eller konkurs. Betalingsanmerkninger svekker kredittverdigheten og gjør det vanskeligere å få innvilget lån.

Så snart kravet er nedbetalt i sin helhet, slettes betalingsanmerkningen. Det kan derfor være lurt å betale eventuelle anmerkninger før du søker om lån.

Hvor mye kan jeg låne?

Hos de fleste banken kan du refinansiere fra 10 000 til 600 000 kroner uten sikkerhet.

Hvor lang nedbetalingstid har lånet?

De fleste banker tilbyr nedbetalingstid opptil 15 år, avhengig av banken du får lån hos. Du kan når som helst betale inn ekstra eller betale ut lånet i sin helhet, uten ekstra omkostninger.

SØK REFINANSIERING HER
I denne artikkelen
 • Hva er fordelene med refinansiering av gjeld?
 • Spare penger
 • Lavere terminbeløp
 • Forkorte lånets løpetid
 • Samle lån
 • Bedre oversikt og kontroll
 • Når bør jeg søke om refinansiering?
 • Hvor finner jeg det rimeligste lånet?
 • Kan jeg refinansiere med betalingsanmerkning?
 • Samle alle dine lån under ett lån
 • Søke om lån hos en låneagent
 • Slik finner du riktig låneagent for refinansiering