Lag en plan og refinansier dine lån

Beste refinansieringsplan - Lag en plan og refinansier dine lån

Espen Flaa Nilsen | 22. apr 2021

Betaler du for mye i renter?

Renten på lånet er bankens betaling for å låne ut penger. Hvilken rente du får avhenger av hvilken risiko banken mener er knyttet til å låne penger til deg. Risikoen avgjøres blant annet av din inntekt, gjeld og betalingsevne. Jo større risiko banken knytter til deg desto høyere rente.

Finn beste refinansieringslån her

I tillegg vil markedet generelt og landets økonomiske situasjon påvirke hvor lav rente banken er villig til å tilby.

Alle banker og långivere vurderer disse forholdene litt ulikt. Med andre ord: Du kan få tilbud om vidt forskjellige renter avhengig av hvilken bank du søker hos. Det betyr at det er gode sjanser for at du kan få en lavere rente enn det du betaler i dag. På denne siden får du en oversikt over beste refinansieringslån.

Senk renten og spar penger

Klarer du å få et lån med lavere rente, har du samtidig kuttet de månedlige utgiftene knyttet til lånet. Dette kan du gjøre ved å refinansiere gjeld.

Har du 150.000 i kredittkortgjeld kan du spare over 30.000 kr ved å refinansiere til et lån uten sikkerhet. Den vanligste renten (typetallet) på kredittkort i Norge er 21,96%. Gjennom å refinansiere kan du få en rente fra 6,9% til 19,90%. Husk at du alltid må se på den effektive renten eller eff rente.

Rydd opp i regningene med refinansiering

Refinansiering handler altså om å senke renten og spare penger, men det handler også om å få kontroll over regningene. Med andre ord er det snakk om refinansiering av gjeld,

Dersom du betaler ned flere lån samtidig, kan du samle alle lånene i et felleslån slik at du bare får én faktura i måneden. Dette er et spesielt godt grep for deg som ønsker å få bedre oversikt over økonomien og utgiftene.

Gjennom refinansiering eller et lån uten sikkerhet kan man samle lån, kredittkort og annen forbruksgjeld i det samme lånet. De fleste banker er normalt sett villige til å gi en lavere rente jo høyere lånebeløpet er. Du vil derfor spare mer penger i renter ved å betale ned på et stort lån, i stedet for flere smålån.

Ønsker du å rydde opp i økonomien? Da er refinansiering et godt grep. En av våre samarbeidspartnere hjelper deg med å finne det beste refinansieringslånet ved å sende søknaden din til opptil flere banker samtidig. Du får det beste refinansieringslån tilbudet i retur innen kort tid, og det er helt uforpliktende å søke.

Bruk en finansagent for å sammenligne tilbud fra flere banker

Refinansiering steg for steg:

 • Legg sammen all eksisterende gjeld slik at du kommer fram til en totalsum
 • Send en søknad om å refinansiere denne summen her
 • Motta tilbud om det beste refinanseringslånet innen kort tid
 • Dersom du aksepterer vil den aktuelle banken innfri alle de gamle lånene dine
 • Dersom du takker nei fortsetter du bare å betale de gamle lånene som normalt

En finansagenten tar seg av jobben med å finne det beste refinansieringslånet for akkurat deg. Det er altså ikke finansagenten som utsteder lånet - låneagenten fungerer kun som et bindeledd mellom deg og banken. Alt du trenger å gjøre er å vente på å få en ny faktura i posten. For å finne det beste refinansieringslån vil det alltid lønne seg å sammenlign de ulike finansagentene.

Passer refinansiering for meg?

Refinansiering passer for deg som oppfyller ett eller flere kriterier:

 • Du har tatt opp forbrukslån
 • Du har utestående gjeld på kredittkortet
 • Du har handlet på avbetaling
 • Du har allerede refinansiert, men det begynner å bli en stund siden

De tre første tilfellene er eksempler på forbruksgjeld med nokså høy rente. Det er vanlig å refinansiere forbruksgjeld for å spare penger. Oppfyller du flere av kriteriene over, er refinansiering en god måte å få bedre oversikt over økonomien. Ved å refinansiere og samle dyr gjeld i et nytt lån, kan du dessuten spare mye penger.

Dersom du har refinansiert på et tidligere tidspunkt, kan tiden være inne for å refinansiere på nytt. Renten kan ha endret seg siden du refinansierte sist, og det er gode sjanser for at du kan kutte renten ytterligere. Har du i tillegg opparbeidet deg ny forbruksgjeld siden sist, bør dette samles i det samme lånet.

Med en finansagent er det enkelt å sjekke om du betaler for mye i rente.

Les mer: Refinansiere smålån

Hvem passer refinansiering ikke for?

For å søke om refinansiering må du oppfylle visse vilkår. Disse er:

 • Du må ha en registrert liknet inntekt
 • Du må være over 18 år
 • Du kan ikke ha noen aktive inkassosaker

Oppfyller du ikke disse kravene kan du teste følgende løsninger:

 • Søk om refinansiering med sikkerhet
 • Søk sammen med en medlåntaker
Søk om refinansiering her

Refinansiering med sikkerhet

Har du mulighet til å tilby banken sikkerhet på lånet, øker det sjansene for å få innvilget lånet selv om du har aktive inkassosaker. Det øker også sjansen for å få en lavere rente og bedre vilkår på lånet. Sikkerhet på lånet kan for eksempel være sikkerhet i bolig eller annen fast eiendom som du eier.

Medlåntaker

Har du mulighet til å søke lån sammen med en annen person, vil det også bedre sjansene dine. Da vil dere bli vurdert samlet, og banken kan anse risikoen knyttet til lånet som lavere. Medlåntakeren kan for eksempel være en ektefelle, et familiemedlem eller en venn.

Spørsmål og svar

Hva er refinansiering?

Refinansiering innebærer å ta opp et nytt lån for å betale ut eksisterende gjeld. Målet er å få lavere rente på lånet, og dermed også et billigere lån totalt sett. Refinansiering er spesielt gunstig for deg med flere lån og kreditter, da du kan samle alle disse under ett lån.

Hvilke lån kan jeg refinansiere?

Du kan refinansiere alle typer lån uten sikkerhet, som for eksempel forbrukslån, smålån, kjøp på avbetaling og kreditter.

Hvordan søker jeg refinansiering?

Du sender inn en søknad digitalt. Huk av for at du ønsker refinansiering og oppgi nødvendige opplysninger om gjelden du skal refinansiere, som lånesum og långiver.

Finansagenten eller lånemegleren sender søknaden din videre til sine samarbeidsbanker som tilbyr refinansiering og du mottar det beste tilbudet i retur. Dersom du takker ja til et lånetilbud går kundeforholdet videre til banken du takket ja til. Banken tar seg av utbetalingen av de gamle lånene - og du sitter igjen med kun én faktura.

Hva er nominell rente?

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet. Denne baseres på den nasjonale styringsrenten, men bankene bestemmer selv sin grunnrente.

Hva er effektiv rente?

Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle gebyrer og kostnader knyttet til lånet. Det er med andre ord denne renten som viser deg de faktiske månedskostnadene. Dersom du skal sammenligne lånetilbud, er det denne renten du bør se på.

Hva er en finansagent?

En finansagent formidler lån på vegne av banken og fungerer slik som et bindeledd mellom bank og kunde. Selv om finansagenten jobber på vegne av banken, er de også til stor fordel for deg som ønsker å refinansiere. Når du sender inn en søknad til en finansagent, sender de denne videre til samtlige av sine samarbeidsbanker. Dette sparer deg for tid og du får det beste tilbudet blant flere banker.

Hva er betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning er en registrering i kredittopplysningsregisteret om at en person har en ubetalt fordring mot seg. Dette kan skyldes manglende betaling etter en inkassosak, forliksdom, utlegg, lønnstrekk eller konkurs. Betalingsanmerkninger svekker kredittverdigheten og gjør det vanskeligere å få innvilget lån.

Så snart kravet er nedbetalt i sin helhet, slettes betalingsanmerkningen. Det kan derfor være lurt å betale eventuelle anmerkninger før du søker om lån.

Hvor mye kan jeg låne?

Hos de fleste banken kan du refinansiere fra 10 000 til 500 000 kroner uten sikkerhet.

Hvor lang nedbetalingstid har lånet?

De fleste banker tilbyr nedbetalingstid opptil 15 år, avhengig av banken du får lån hos. Du kan når som helst betale inn ekstra eller betale ut lånet i sin helhet, uten ekstra omkostninger.

Ved å sammenligne flere tilbud sikrer du at du får det beste refinansieringslånet

Få tilbud om beste refinansieringslån

Er du lei av å betale dyre renter? Da kan refinansiering være løsningen. Få tilbud om beste refinansieringslån gjennom låneagenter. Søknaden videresendes til opptil flere banker, og du får det beste tilbudet i retur innen kort tid.

Gjennom en lånegent slipper du å betale mer enn du må. Søk om lån til refinansiering i dag for å motta tilbud fra opptil flere banker og långivere. Med refinansieringslån kan du søke om en nedbetalingstid på opptil 15 år slik at du får bedre oversikt over regningene i mange år fremover.

Dette skjer hvis du takker ja

Dersom du takker ja til tilbudet om refinansieringslån, er det banken eller långiveren som tar seg av jobben med å løse ut dine gamle lån. Alt du trenger å gjøre er å skrive under på lånepapirene, så tar banken seg av resten. Dermed er det bare å vente på din nye faktura i posten.

Dette skjer hvis du takker nei

Hvis du ikke er fornøyd med tilbudet, takker du ganske enkelt nei. Det er mulig å søke på nytt gjennom å sende ny søknad ved en senere anledning dersom livssituasjonen din forandrer seg. Har du for eksempel mulighet til å søke refinansiering sammen med en medlåntaker, vil dere normalt sett få tilbud om et bedre lån.

Det er gratis og uforpliktende å søke om lån til refinansiering eller lån uten sikkerhet.

Tjenesten sammenligner kun banker som er lisensierte finans – og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet.

Eksempel: eff. rente 15.90%, kr 100.000, o 5 år kostnad kr 40.256, totalt kr 140.256,-

I denne artikkelen
 • Betaler du for mye i renter?
 • Senk renten og spar penger
 • Rydd opp i regningene med refinansiering
 • Refinansiering steg for steg:
 • Passer refinansiering for meg?
 • Hvem passer refinansiering ikke for?
 • Refinansiering med sikkerhet
 • Medlåntaker
 • Få tilbud om beste refinansieringslån
 • Dette skjer hvis du takker ja
 • Dette skjer hvis du takker nei