Få hjelp til refinansiering av gjeld - alt du trenger å vite

Få hjelp til refinansiering av gjeld - alt du trenger å vite

Espen Flaa Nilsen | 12. jun 2021

Ved å refinansiere dyr gjeld som kreditter og smålån kan du redusere lånet med flere tusenlapper.

Har du dratt kredittkortet mye og sitter med mange smålån, kan refinansiering av gjelden være et gunstig økonomisk løsning som potensielt kan spare deg for mange tusenlapper.

Ved å slå sammen gjeld på kredittkort og forbrukslån til ett lån, kan du få en bedre rente og ikke minst færre gebyrer. Pengene du sparer hver måned kan du for eksempel bruke på avdrag, slik at gjelden din blir raskere nedbetalt.

Søk refinansiering her

Refinansiering av gjeld er et viktig tema siden gjelden i norske husholdninger har økt betydelig de siste årene. Fra 2008 til 2017 hadde forbruksgjelden økt fra 39 milliarder til 100 milliarder. I dag sitter mange nordmenn på kredittkort, handlekontoer og annen forbruksgjeld som ofte kan refinansieres til en bedre rente.

Hvordan fungerer egentlig et refinansieringslån?

Et refinansieringslån samler all gjeld uten sikkerhet under ett lån. Målet er en lavere rente på lånet. På denne måten får du kun ett lån å forholde deg til, og viktigst av alt - ved å kutte doble gebyrer og redusere rentekostnaden får du et billigere lån.

Gjennomsnittsrenten på kredittkort er faktisk så høyt som 25 prosent. Med den renten blir det fort dyrt. Veldig dyrt.

Oda

Kundekonsulent - Lendo

Gjennom en finansagent som Lendo kan du refinansiere lån uten sikkerhet opptil 500.000 kroner. Dette gjør du ved å fylle ut lånesøknaden på lendo.no. Her oppgir du totalsummen av all gjeld og hvor lånene står.

Velger du å takke ja til et lånetilbud vil banken ta seg av utbetalingen av den gamle gjelden, og du vil sitte igjen med kun ett lån å forholde deg til. Tjenesten er gratis og helt uforpliktende.

Så mye kan du spare gjennom å refinansiere

Kredittkort og smålån er de dyreste lånene på markedet. Dersom du sitter på slike lån, kan du spare mye hver måned på å refinansiere disse i et nytt lån.

Du kan spare mye på å refinansiere gjennom Lendo. Har du 200 000 kroner i kredittkortgjeld kan du spare over 54 000 kroner ved å flytte gjelden til et lån uten sikkerhet. Den vanligste renten på kredittkort i Norge er 21,96%. Gjennom Lendo kan du få en rente fra 6,58%, og det er gratis og uforpliktende å søke. Under ser du noen eksempler på hvor mye du kan spare gjennom å refinansiere til en lavere rente.

Se eksempler på hvor mye du kan spare på å refinansiere

Søk refinansiering her

Hvilke kostnader sparer jeg?

Grunnen til at det kan være mye å spare på refinansiering er fordi renten på lån varierer hele tiden, både fra bank til bank og fra dag til dag. I tillegg kommer ulike lån med ulike gebyrer og betingelser. Ettersom renten endres hele tiden, er det lurt å innhente tilbud på ny rente ved jevne mellomrom.

Når du tar opp et refinansieringslån, vil du få lavere kostnader tilknyttet lånet ditt. Noe som betyr at du kan sette av mer penger i måneden til nedbetaling av gjeld. Jo kortere nedbetalingstid du har på lånet, desto lavere blir dine totale kostnader på den samlede gjelden.

Lavere rente, lavere gebyrer, lengre nedbetalingstid og dermed lavere månedsutgifter, og ikke minst bedre oversikt fordi du får samlet alle lånene på én faktura. Det er mange gode grunner til å vurdere refinansiering dersom du har flere ulike smålån og kreditter.

Kristoffer Gallefoss

Administrerende direktør - Lendo

La bankene konkurrere om deg

Gjennom å bruke en anbudsside som Lendo får du hjelp når du søker lån. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut en søknad som så blir sendt til en rekke banker. Tilbake kan du få tilbud som du kan vurdere. Dette sikrer at du kan få et godt tilbud på lån, med andre ord la bankene konkurrere om det.

Søk refinansiering her

Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

I denne artikkelen
  • Hvordan fungerer egentlig et refinansieringslån?
  • Så mye kan du spare gjennom å refinansiere
  • Hvilke kostnader sparer jeg?
  • La bankene konkurrere om deg