Refinansiering forbrukslån - fordeler og ulemper

Det er uforpliktende og helt gratis å søke refinansiering. Renten er individuell så du må sende en søknad for å få nøyaktig rente.

Oppdatert 11.5.2022

Søk hos en finansagent som hjelper deg med å finne et godt tilbud. Søknaden din blir behandlet av opptil flere banker samtidig, som sikrer at du får det beste lånet. Alt du trenger å gjøre er å sende inn én elektronisk søknad.

Ikke betal mer enn du må - det er både gratis og uforpliktende å bruke tjenestene til våre samarbeidspartnere. Skulle det vise seg at du hadde den laveste renten fra før av, er det bare å takke nei til det nye lånetilbudet. Hensikten med refinansiering av gjeld er at du tar opp et nytt lån med en lavere rente og kostnader.

Tjenestene sammenligner kun banker som er lisensierte finans – og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet.

Velg ønsket lånebeløp:

kr
5 000 kr 600 000 kr
Bank/lånetilbyder
Lånesum
Effektiv rente
Alder
Utbetaling
Refinansier forbrukslån og få lavere rente og gebyrer
Espen Flaa Nilsen | 22. oct 2020

Fordeler og ulemper med refinansiering av forbrukslån

Skal du søke om refinansiering av gjeld på kredittkort eller annen forbruksgjeld? Da gjør du et smart valg for økonomien. Ved å refinansiere forbrukslån kan du senke kostnadene knyttet til lånet, og spare penger hver eneste måned.

Refinansiering handler om å samle gjeld fra forbrukslån og kredittkort i et felleslån med lavere rente. Gjelden samles vanligvis i et lån uten sikkerhet, men det er også mulig å refinansiere med sikkerhet. Dette er forskjellen:

Refinansiering av gjeld handler nesten alltid om å spare penger. Samle smålån i dag, og få søknaden vurdert av opptil 20 banker.

Refinansiering uten sikkerhet

Når du refinansierer i et lån uten sikkerhet, trenger du ikke tilby banken noen form for sikkerhet for å få lånet. Fordelen med dette er at det er en smidig og effektiv måte å låne penger på. En annen fordel er at det er et annuitetslån, som betyr at terminbeløpet er det samme gjennom hele lånets løpetid.

Les mer: Refinansiering av forbrukslån

Refinansiering med sikkerhet

Har du mulighet til å tilby banken sikkerhet på lånet, øker sjansene for å få en lavere rente og bedre lånevilkår. Du kan bruke bolig eller annen fast eiendom som sikkerhet. Ulempen er at banken kan ta pant i huset ditt dersom du ikke betaler for deg, og risikoen er derfor høyere for deg som låntaker.

Mye å spare på å samle lån

Har du brukt kredittkortet, handlet på avbetaling, tatt opp forbrukslån eller andre lån? I så fall kan du spare mye penger på å samle lånene i et refinansieringslån. Formålet med å refinansiere er nesten alltid å spare penger.

Det er både fordeler og ulemper med refinansiering av forbrukslån. Her er noen av de viktigste:

Fordeler med å refinansiere forbrukslån:

 • Du sparer penger
 • Du kan nedbetale lånet raskere
 • Du kan få råd til andre ting

Ulemper med å refinansiere i lån uten sikkerhet:

 • Det er en kostbar låneform
 • Privatøkonomien din er eneste sikkerhet på lånet
 • Løpetiden kan endre seg slik at den ikke er i din favør
SØK HER

Spørsmål og svar om refinansiering av forbrukslån

Hva er refinansiering?

Refinansiering av gjeld innebærer å ta opp et nytt lån for å betale ut eksisterende gjeld. Målet er å få lavere rente på lånet, og dermed også et billigere lån totalt sett. Refinansiering er spesielt gunstig for deg med flere lån og kreditter, da du kan samle alle disse under ett lån.

Hvilke lån kan jeg refinansiere?

Du refinansiere alle typer lån uten sikkerhet, som for eksempel forbrukslån, smålån, kjøp på avbetaling og kreditter.

Hvordan søker jeg refinansiering?

For å søke sender du inn en søknad på låneagenten eller finansagentens hjemmesider. Huk av for at du ønsker refinansiering og oppgi nødvendige opplysninger om gjelden du skal refinansiere, som lånesum og långiver.

Selskapet sender søknaden din videre til sine samarbeidsbanker som tilbyr refinansiering av gjeld og du mottar det beste tilbudet i retur. Dersom du takker ja til et lånetilbud går kundeforholdet videre til banken du takket ja til. Banken tar seg av utbetalingen av de gamle lånene - og du sitter igjen med kun én faktura.

Hvor mye kan jeg låne?

Dette varierer litt fra bank til bank, men hos de fleste kan du låne fra 10 000 til 500 000 kroner uten sikkerhet.

Hvor lang nedbetalingstid har lånet?

De fleste bankene tilbyr nedbetalingstid opptil 15 år, avhengig av banken du velger. Du kan når som helst betale inn ekstra eller betale ut lånet i sin helhet, uten ekstra omkostninger.

Samle smålån og eksisterende lån

De fleste banker er vanligvis villige til å gi en lavere rente jo høyere lånebeløpet er. Derfor vil det alltid lønne seg å samle gjelden i et større lån, fremfor å fortsette å betale ned på flere smålån.

Har du mulighet til å stille boligen som sikkerhet på lånet, øker sjansen for å få en lavere rente. Har du ingenting å stille som sikkerhet, er ikke det noen hindring. Da kan du søke om refinansiering i forbrukslån i stedet.

I denne artikkelen
 • Fordeler og ulemper med refinansiering av forbrukslån
 • Refinansiering uten sikkerhet
 • Refinansiering med sikkerhet
 • Mye å spare på å samle lån
 • Fordeler med å refinansiere forbrukslån:
 • Ulemper med å refinansiere i lån uten sikkerhet:
 • Samle smålån og eksisterende lån