Slik fungerer refinansiering av smålån - oppdatert 2022

Refinansiere smålån

Espen Flaa Nilsen | 22. oct 2020

Slik fungerer refinansiering av smålån

Refinansiering går ut på at du tar opp et større lån for å betale ut alle dyre smålån, som for eksempel kredittlån, handlekonto og kredittkort. Slik får du samlet all gjeld i et felles lån, noe som gir deg en bedre oversikt over økonomien og en lavere rente.

SØK REFINANSIERING AV SMÅLÅN NÅ

Ved å refinansiere smålån kan du med andre ord spare penger og bli gjeldfri raskere. Refinansiering av gjeld passer for deg som har flere smålån og ønsker kun én faktura å forholde deg til.

Du blir ikke gjeldfri av å refinansiere, men du kan bli kvitt dyre gebyrer og redusere høye renter. Slik kan du spare mye, og ikke minst finne betalingsmotivasjonen som gjør deg gjeldfri tidligere enn forventet.

Fordeler med å refinansiere smålån og gjeld

Har du flere kredittkort, handlekontoer og smålån? Lær hvordan det å refinansiere smålån kan spare deg for tusenlapper.

Når du refinansierer lån, bytter du ut gammel gjeld med et helt nytt lån. Dette kan være svært lønnsomt, og i noen tilfeller spare deg for tusenlapper.

Når du refinansierer flere smålån, kan du oppleve fordeler som:

  • Færre totale kostnader
  • Lavere effektiv rente
  • All gjeld på en faktura
  • Bedre økonomisk oversikt
  • En oversiktlig nedbetalingsplan
REFINANSIER SMÅLÅN HER

Du kan sjekke hvor mye du kan spare ved å bruke en forbrukslånkalkulator. Legg sammen totalsummen av all gjelden du sitter på, og sammenlign nåværende rente med et et nytt refinansieringslån.

Spørsmål og svar

Hvordan får jeg et refinansieringslån?

Mange velger å refinansiere smålån ved å bake gjelden inn i boliglånet. Dette gjør du ved å øke boliglånet for å dekke de totale kostnadene på den gamle gjelden din. Har du ikke mulighet til å øke boliglånet, kan et rimelig refinansieringslån være noe for deg.

De aller fleste banker tilbyr refinansieringslån i form av lån uten sikkerhet. For å søke om refinansiering, fyller du ut en søknad som inkluderer alle opplysninger om gjelden din.

Får du lånesøknaden innvilget, vil du sitte igjen med kun ett lån og én faktura. Det gjør økonomien både ryddigere og mer fleksibel. Det er banken som tar seg av selve utbetalingen av de gamle lånene.

Hva er lån uten sikkerhet?

Lån uten sikkerhet er et lån du får innvilget uten å måtte stille med sikkerhet i bolig, hytte eller bil, og kalles også forbrukslån. Dette betyr en raskere behandlingsprosess, men også noe høyere rente.

Ved refinansiering uten sikkerhet opplever mange en lavere rente enn på vanlige forbrukslån. Dette er fordi banken eller långiveren normalt sett ønsker et større lånebeløp, da det betyr større sikkerhet og forutsigbarhet for dem.

Det stilles ingen krav til hva du skal bruke pengene på. Du må likevel oppfylle visse krav, avhengig av banken, for at lånet skal innvilges.

Passer refinansiering for meg?

Refinansiering av smålån passer for deg som har mistet økonomisk oversikt, og som ønsker å spare penger. Betaler du på flere kredittkort og smålån samtidig, kan det være du betaler på unødvendige gebyrer og kostnader.

Smålån og kredittkort har blant de høyeste lånerentene på markedet, og desto lenger tid du bruker på nedbetalingen, desto mer vil disse lånene koste deg. Med kun ett lån å forholde deg til blir du kvitt unødvendige og doble gebyrutgifter, og kan på denne måten spare mye.

Et refinansieringslån kan også føre til at du blir gjeldfri raskere, og i mange tilfeller får du en fleksibel nedbetalingsplan som gjør at du kan betale inn mer eller hele beløpet når du måtte ønske - uten ekstra kostnader.

Les mer: Refinansiering av kredittkort

Sammenlign flere lånetilbud

Skal du refinansiere smålån? Spar penger ved å finne det beste lånetilbudet for deg. Ved å søke gjennom en sammenligningstjeneste, kan du søke lån hos flere banker og långivere samtidig.

Tjenestene sammenligner kun banker som er lisensierte finans – og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet.

Høres dette ut som noe for deg? Søk nå og få svar i løpet av kort tid.

I denne artikkelen
  • Slik fungerer refinansiering av smålån
  • Fordeler med å refinansiere smålån og gjeld
  • Sammenlign flere lånetilbud