Refinansiere kredittkort - sammenlign og finn beste refinansiering av kredittkortgjeld

På denne siden gjør vi det enklere for deg når du skal søke om refinansiering av kredittkort. På denne siden kan du sammenligne ulike tilbydere når du skal refinansiere kredittkort. Det er uforpliktende og helt gratis å søke refinansiering. Renten er individuell så du må sende en søknad for å få nøyaktig rente.

Oppdatert 11.5.2022

Det kan hende svært fort - du har nylig avsluttet studiene, har litt trøbbel med bilen og befinner deg plutselig i kredittkortgjeld. De fleste kan kjenne seg igjen i dette.

I en perfekt verden betaler man ned gjelden så fort som mulig og går bekymringsløst videre. Virkeligheten er dessverre ikke alltid slik

Livet er fullt av uforutsette hendelser som kan påvirke den økonomiske situasjonen, som medisinske utgifter, reparasjoner på bilen eller ulykker i hjemmet.

Nedenfor svarer vi på spørsmål om kredittkort og refinansiering av gjeld. Les mer for å finne ut av om refinansiering av kredittkort kan hjelpe deg med å få bedre kontroll på økonomien.

Velg ønsket lånebeløp:

kr
5 000 kr 600 000 kr
Bank/lånetilbyder
Lånesum
Effektiv rente
Alder
Utbetaling
Refinansier kredittkort - laveste rente mai 2022
Espen Flaa Nilsen | 10. mai 2022

De fleste kredittkort har en rentefri periode, men ikke alle er klar over hva dette egentlig innebærer. Det er for eksempel svært mange som tror det er godt nok å betale minimumsbeløpet på kredittkortregningen, men dette holder ikke hvis målet er å bli gjeldsfri.

I den rentefrie perioden betaler man ikke renter på den negative saldoen. Klarer du å innfri hele regningen i løpet av denne perioden, koster det deg ingenting å bruke kredittkortet.

Skulle du derimot overstige perioden, begynner rentene å løpe. Derfor holder det ikke å kun betale minimumsbeløpet. Hvis rentekostnaden er høyere enn minimumsbeløpet, vil gjelden bare fortsette å vokse. I slike tilfeller kan det lønne seg å se på refinansiering av kredittkortgjeld.

Hva er refinansiering av kredittkort?

Å refinansiere kredittkort er prosessen med å flytte gjelden på kredittkortet til et refinansieringslån. I praksis betyr det at man erstatter sitt eksisterende lån med et nytt lån.

Si for eksempel at du har 100 000 kroner i negativ saldo på et kredittkort som belaster 20% renter. Da betaler du 20 000 kroner bare i renteutgifter. På toppen av dette kommer gebyrer og andre kostnader knyttet til lånet. Ved å flytte gjelden til et refinansieringslån og gjennomføre en refinansiering av kredittkortgjeld som belaster 10% renter, kan du spare 10 000 kroner i året.

Les mer om: Refinansiering

Refinansier kredittkort og spar penger

Med eller uten sikkerhet?

Det finnes to former for refinansieringslån: Med eller uten sikkerhet. Dersom du for eksempel eier en bolig, er det mulig å søke om refinansiering med sikkerhet i boligen. Dette vil gjøre deg gunstigere låntaker i bankens øyne, slik at du får bedre betingelser.

Eier du ingenting som kan stilles som sikkerhet, er ikke det noen hindring. Du kan fortsatt søke refinansiering av kredittkortgjeld, men uten sikkerhet kan du ikke forvente å få den laveste renten. Poenget er uansett at du skal få tilbud om lavere rente enn hva du betaler i dag. På den måten vil du spare penger selv om lånet er usikret.

Refinansiering av kredittkortgjeld

Dersom gjelden på kredittkortet bare vokser og du ikke klarer å betale det ned, kan refinansiering av kredittkort være en god løsning.

Et refinansieringslån brukes til å betale ned de eksisterende gjeldsavtalene, og har en fast rente og løpetid. Refinansieringslånet har lavere effektiv rente enn kredittkortet. Derfor sier vi gjerne at du kan spare penger på å refinansiere kredittkort, men det lureste er selvfølgelig å bruke de ekstra pengene til å betale ned så mye som mulig på lånet slik at du kan bli gjeldsfri raskere.

Refinansiering av flere kredittkort

Har du negativ saldo på flere kredittkort? Har du også tatt opp forbrukslån eller smålån uten sikkerhet? Hvis svaret er ja, er refinansiering svært aktuelt for deg.

I slike tilfeller innebærer refinansiering at man kvitter seg med alle de gamle gjeldsavtalene, og på den måten samler gjelden i et nytt og større lån. Denne prosessen byr på mange fordeler:

  • Du kutter kostnadene knyttet til gjelden og sparer penger
  • Du får bedre oversikt og kontroll over økonomien
  • Du kan bli gjeldsfri raskere

Kutt kostnadene og spar penger

Hvert kredittkort og forbrukslån er en gjeldsavtale. Hver gjeldsavtale er knyttet til rentekostnader og gebyrer, som termingebyr, fakturagebyr og forsinkelsesgebyr. Ved å samle alle gjeldsavtalene under et nytt og større refinansieringslån, får du bare ett sett med gebyrer som skal betales. Dermed kutter du alle doble og unødvendige utgifter, og sparer penger.

De fleste banker og långivere vil også tilby en lavere effektiv rente jo større lånet er. Derfor lønner det seg alltid å ha ett stort lån, fremfor flere smålån.

Bedre oversikt og kontroll

Med flere gjeldsavtaler å holde styr på, er det lett å miste kontrollen. Kanskje får du flere forskjellige fakturaer i postkassen hver måned, og har lett for å overse en forfallsdato. Ved å samle alle gjeldsavtalene slipper du dette problemet.

De fleste har hatt økonomiske vansker i løpet av livet, og vet at det ikke er en morsom situasjon. Ved å ta tilbake kontrollen over økonomien kan du se frem til en mye enklere hverdag med færre bekymringer og mindre stress. Derfor kan refinansiering av kredittkortgjeld hjelpe deg med å få bedre oversikt og kontroll over din økonomi.

Bli gjeldsfri raskere

Et refinansieringslån gir deg større økonomisk spillerom. Kanskje er de ekstra pengene sårt tiltrengt, og må brukes til å handle nødvendigheter. Kanskje velger du å sette pengene på sparekonto, og unne deg selv en ferie eller noe annet du ønsker deg. Et annet alternativ er å betale ned mer på lånet, slik at du blir gjeldsfri raskere.

Så lenge du har gjeld betaler du renteutgifter. Derfor lønner det seg å bli kvitt gjelden så raskt som mulig. Ved å refinansiere vil du få penger til overs hver eneste måned, og disse kan brukes til å bli gjeldsfri på kortere tid.

Søk om refinansiering av kredittkortgjeld på denne siden så får du tilbud fra flere banker samtidig. Det er gratis å uforpliktende å søke refinansiering.

SØK HER