100 år på skinner mellom Bergen og Oslo

Vi har funnet flere gode grunner til å gå av toget, enn Fleischer's på Voss.

FINSE 20060716: Regiontog til Bergen fra Oslo på vei inn i Finsetunnelen på Bergensbanen rett vest for Finse stasjon. Den 10 km lange tunnelen sikrer togtrafikken mot de verste vinterstormene på høyfjellstrekningen. I forgrunnen Rallarvegen . 
Foto: Vidar Knai / SCANPIX  .
FINSE 20060716: Regiontog til Bergen fra Oslo på vei inn i Finsetunnelen på Bergensbanen rett vest for Finse stasjon. Den 10 km lange tunnelen sikrer togtrafikken mot de verste vinterstormene på høyfjellstrekningen. I forgrunnen Rallarvegen . Foto: Vidar Knai / SCANPIX .Vis mer

|||   Her er noen av de opplevelsene som det er verdt å gå av toget for:
 
Voss.

Ekstremsportveka, Vossajazz, smalahove, rafting, fallskjermhopping og skiutfoldelse. Det skjer det noe hele året. Bo historisk på Fleischers.

Mjølfjell.

Godt utgangspunkt for fotturer.

Myrdal

Flåmsbanen. En av verdens mest spektakulære og bratteste jernbaner. Mulig å sykle ned til Flåm og ta banen opp til Myrdal.

Finse

Finse Hotel, Blåisen og Rallarmuseet. Dresintur til Fagernut på nedlagt strekning. Passerer tidligere høyeste punkt, 1301 moh. Høydeforskjell 79m.

Haugastøl

Rallarvegen til Finse på sykkel er en klassiker. Sykkelutleie.

Geilo

Dr. Holms Hotel. 100 år og er av de historiske hoteller i Norge. Bygget som kurhotell. Åpnet samme dag som Bergensbanen. Geilo er stedet for skientusiaster og afterski.

Gol

Sykkeltur på Rallarvegen fra Finse til Flåm.
Mann og ung jente tar en pause på fjellet under sykkelturen. Løfter sykkelen sin. Så sterk er jeg. Turister. Ungdom og natur. Styrke.
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
Sykkeltur på Rallarvegen fra Finse til Flåm. Mann og ung jente tar en pause på fjellet under sykkelturen. Løfter sykkelen sin. Så sterk er jeg. Turister. Ungdom og natur. Styrke. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer

Utgangspunkt for avstikker til Hemsedal eller Golsfjellet. Badeland på Pers Hotell for dem som liker slikt.

Nesbyen

Varmerekord, 35,6 grader 20. Juni 1970. Gardnoskrateret, 650 millioner år gammelt stort meteornedslag.

Flå

Besøk Bjørneparken.

 

Flåmsbanen går mellom Myrdal og Flåm stasjon.  
Foto: Odd Roar Lange.
Flåmsbanen går mellom Myrdal og Flåm stasjon. Foto: Odd Roar Lange. Vis mer