Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

20 prosent billigere å fly

På ett år. Selskapene lemper ut billigbilletter med tap.

 UTLØSTE SKREDET:  Ryan Air og Michael O'Leary utløste skredet av billigbilletter med fly. Foto: CORNELIUS POPPE, SCANPIX.
UTLØSTE SKREDET: Ryan Air og Michael O'Leary utløste skredet av billigbilletter med fly. Foto: CORNELIUS POPPE, SCANPIX. Vis mer

|||

Flybillettene er blitt rundt 20 prosent billigere det siste året. Selskapene lemper ut billigbilletter med tap for å fylle opp flyene.

Aggressiv priskonkurranse, færre reisende på grunn av krisen i verdensøkonomien og dyrere drivstoff har gjort sitt til at 2009 trolig blir det største tapsåret for verdens store flyselskaper siden terrorangrepet på USA i 2001, skriver Aftenposten.


Dette har ført til at selskapene gjør stadig kraftigere prishogg for å fylle opp flyene.


20 prosent

På ett år har prisene falt med 20 prosent, og både billigbillettene og fullprisbillettene er på synkende kurs.

Mange bedrifter må kutte i reiseutgiftene og velger billigbilletter, hvilket medfører at også setene på business class blir presset ned i pris.

- Vi selger en større andel rabatterte billetter nå enn før, og det gjelder også forretningsreisende, sier informasjonssjef Knut Morgen Johansen i SAS, som i høst dumpet prisen på 650.000 billetter i den største lavpriskampanjen Norge har sett hittil. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media