Adopter en delfin i Florida!

Men du får den ikke med deg hjem.

FORSKNING: ved Dolpnhin Research Center setter en kopp over øyet på delfinen Tanner for å undersøke hvordan delfiner orienterer seg under vann. Alle foto: Kirsten M. Buzzi
FORSKNING: ved Dolpnhin Research Center setter en kopp over øyet på delfinen Tanner for å undersøke hvordan delfiner orienterer seg under vann. Alle foto: Kirsten M. BuzziVis mer
NEI TAKK: Hva skal dette være godt for, mener kanskje Tanner, mens kameraten Kibby slapp unna forskningen denne dagen.
NEI TAKK: Hva skal dette være godt for, mener kanskje Tanner, mens kameraten Kibby slapp unna forskningen denne dagen. Vis mer
 INGEN KUNST: Tanner viser sine flipper-kunster til Megan Mertsock som trener delfiner.
INGEN KUNST: Tanner viser sine flipper-kunster til Megan Mertsock som trener delfiner. Vis mer
SNAKKER:Delfiner har mange måter å kommunisere på.
SNAKKER:Delfiner har mange måter å kommunisere på. Vis mer
STERK:Men hva gjør den fyren i mitt basseng?
STERK:Men hva gjør den fyren i mitt basseng? Vis mer
DELFINT: Tanner og Kibby er stjerner opå forskningssenteret.
DELFINT: Tanner og Kibby er stjerner opå forskningssenteret. Vis mer
Adopter en delfin i Florida!
Dolphin Research Center
Dolphin Research Center Vis mer

FLORIDA KEYS (Dagbladet): Vi kjører utover Florida Keys, de mange små og store øyene helt nederst i Florida.  På  Grass Key står en stor Flipperfigur i veikanten. Vi vrenger over.
Delfiner er pattedyr som lever i havet, i flokker på 15 dyr og mer. Verdens mest kjente delfin var Flipper, helt i en  TV-serie fra 1964. Egentlig var det flere delfiner som spilte Flipper, for det meste en hunndelfin som ble kalt Suzy. Hunndelfiner er mindre aggressive og letter å ha med å gjøre enn hanndelfiner.

Delfinforskning
Flipperfiguren står utenfor Dolphin Research Center (DRC).  En frivillig organisasjon som i 25 år har forsket på noen av havets mest fascinerende skapninger. Senteret redder skadede delfiner og vil spre kunnskap om de flotte dyrene som ser ut som de er født med et smil. Noe som alltid har appellert til mennesker, og vært opphav til mange myter. 
På Dolphin Research Center forskes det på hvordan delfiner kommuniserer, hva de bruker tida på. Hvor mye tid er de sammen, og hvordan oppdrar de ungene sine.
Forskjellige navn
—Vi ser at det er stor forskjell på delfinenes personlighet. Noen er veldig sosiale.Andre er tøffe og lærevillige, forteller Mary Stella ved forskningssenteret.
Cayo er den første delfinen ved Dolphin Research Center som er født etter kunstig befruktning. Barn med spesielle behov blir ofte invitert til delfinsenteret for å bade med delfinene. Mens voknse kan vå være med ned i vannet og se hvordan delfiner trenes, for 100 dollar.
Redder miljøet
Ingen steder i USA er det så mye oppmerksomhet på livet i havet som i de økologisk sårbare Florida Keys. Her finnes det frivillige organisasjoner som tar seg av de mange av havets dyr, skilpadder og havfugler.
På Dolphin Resarch Center reddes også Floridas berømte og utrydningstruede sjøkuer (manateer), som ofte skades av båtttrafikk i Florida.
Delfinsponsing
Dette er USA, hvor mye er basert på private inntekter. Derfor oppfordres folk til å adoptere delfinene.For 240 dollar i året kan du bli forelder til en delfin.
Det koster 50 dollar i året å bli delfinvenn.
Eller du kan nettvenn med en delfin og få et månedlig nyhetsbrev, det koster 15 dollar. Alt til å trekke fra på skatten. Om du bor i USA.
Kontaktannonse:
Her er noen av delfinene du kan adoptere:
AJ:  En grei kar, født i 1988. Far til delfinen Tanner på bildet .
JAX: Ble funnet skadet og alene i en elv nær Jacksonville i Florida, 8 måneder gammel.
MOLLY: Hadde en tøff tid i delfinshowindustrien før hun kom til senteret.
SANDY: Født i 1979,fikk oppleve et naturlig miljø for første gang da han kom til senteret i 1992.
TANNER: Tøffing som blir mye brukt i forskning, født på senteret i 2002.