Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Antarktis i bikini

Cruise fra Argentinas sørspiss kan ta helt av.

KULDE INGEN HINDRING: Kuldegrader i vannet, enda flere i lufta, ingenting stopper tøffe jenter på iscruise. Michael S. Nolan
KULDE INGEN HINDRING: Kuldegrader i vannet, enda flere i lufta, ingenting stopper tøffe jenter på iscruise. Michael S. Nolan Vis mer

|||

I Antarktis, hvor alt står på hodet, er det sommer fra oktober til mars og vinter når gresset er grønt i Norge. Noe som betyr lyse netter og travle tider for cruisetrafikken.

Om bord i Endeavor, båten på bildet, er det mannskap pluss 149 cruisepassasjerer som er på vei til kalde Ushuaia på øya Tierra del Fuego utenfor sørspissen av Argentina.

Etter hvert som målet nærmer seg, ligger flere og flere isfjell og skvulper i overflaten. Så dukker snødekte fjelltopper opp på horisonten, nærmest som silhuetter.

• Les også: Dette utstyret duger i sprengkulda.

Tøffe jenter

Det er vindstille, veldig kaldt og et sollys som bader det knallblå havet, de blåhvite isformasjonene og den hvite snøen i et fortryllende lys.

Det er kombinasjonen kulde og fantastisk utsikt som trekker isturisten til Antarktis. Men det er ikke bare for å se og ta bilder denne gjengen er her. Så snart "Endeavor" ankrer opp, er det av med klærne og ut i det iskalde vannet. Først uti vannet er jentene.

Noen kalde vindgufs fra Sydpolen stagger dem ikke. Iført bare bikinier spruter de vann på hverandre og plasker rundt som om de skulle være på Copa Cabana. Men faktum skal ikke underslås: De blir raskt blåfrosne.


Pingvin-fis

Etter isbadingen er det på med varmedressene og leke seg varme på isflakene med å spille fotball, padle, pludre med pingvinene eller fotografere sel som elsker å posere for deg.

Å se tusenvis av pingviner dekke en hel åsside mens de vralter rundt, skriker, bråker og stinker opp flere kvadratkilometer med sine ekskrementer, regnes av mange som Antarktis største turistattraksjon.

Mange ivrige fotofantaster angrer på at de ikke tok med seg neseklyper på luksuscruiset til Antarktis. For de illeluktende fotomodellene er langt fra kamerasky.

Dumkåte pingviner

For bare noen få år siden ble pingvinene førstesidestoff verden rundt da forskere oppdaget at hunnpingvinene lurer hannene i flokken til å tro at de vil ha sex. Hannene lar seg lokke vekk fra reiret.

Da vralter hunnene dit og stjeler steinene de har samlet i hiet og forsvinner av gårde.

Cruisetrafikk til Sørishavet blir stadig mer populært. Antallet turister øker for hvert år til ekstreme reisemål som Antarctica, South Georgia og Falklandsøyene.

To Hurtigrute-skip i Antarktis

Er du interessert i et cruise i Antarktis, men føler deg mest komfortabel i et norsk miljø om bord, kan det være greit å vite at Hurtigruten har to skip i cruise i Antarktis. Om det blir isbading med jenter i bikini på cruisene deres, er helt opp til deg og de som er i reisefølget ditt.

• Les også:

Stor test av dunjakker

Menn stenger av hjernen for bikini

Ti grunner til å dra til Buenos Aires


Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.


ISCRUISEREN: Båten "Endeavour" frakter turister til natureventyr i Antarktis. Michael S. Nolan
ISCRUISEREN: Båten "Endeavour" frakter turister til natureventyr i Antarktis. Michael S. Nolan Vis mer
ISFJELL: Det blir ikke særlig flottere enn å padle i det krystalklare vannet mellom flytende isfjell! Michael S. Nolan
ISFJELL: Det blir ikke særlig flottere enn å padle i det krystalklare vannet mellom flytende isfjell! Michael S. Nolan Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling