Bare tre norske miljøstrender

Danskene har 217.

LEKER: Storøyodden badestrand i Bærum er en av få strender med miljøsertifikatet Blått flagg. På bildet leker Ida (3,5), Felix (6) og Felix (6). Foto: Henning Lillegård
LEKER: Storøyodden badestrand i Bærum er en av få strender med miljøsertifikatet Blått flagg. På bildet leker Ida (3,5), Felix (6) og Felix (6). Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| I Norge er Storøyodden badestrand i Bærum, samt Hamresanden og Bystranda i Kristiansand sertifisert av FEE Norway med merket «Blått flagg», som har fokus på miljø, sikkerhet, service, informasjon og vannkvalitet.

Ferdes du på en av disse strendene er du blant få nordmenn. I Norge er det bare disse tre strendene som har fått utmerkelsen, mens at Danmark har hele 217.

— Det er mange grunner til at vi ligger så langt etter. Det handler om kapasitet i organisasjonen, siden det er en ideell organisasjon med begrensede midler, sier Marit Kjellesvik i FEE Norway.

Rent og fintHun forteller at en annen årsak er at nordmenn har en oppfatning av at vi har det rent og fint i Norge, og at man derfor ikke trenger miljøsertifisering.

— Det handler også om at kommunene eller eieren av strandsonen må ta vannprøver man ellers ikke er pålagt å ta. Dette kan være krevende, for prøvene må også godkjennes.

— Ofte har norske strender ikke bra nok strandkvalitet, på grunn av at vi har en kortere sesong og mye regn.

Flere tar kontaktHun merker likevel at det er flere og flere som tar kontakt og ønsker å heise opp et blått flagg på stranda.— Det er mange kommuner som er i gang og vil sertifiseres, men man må ha godkjente vannprøver allerede før. Det er mange som holder på, forteller Kjellesvik til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer