Beirut - het by på randen

Klar for overraskelser? Besøk Beirut.

SOLBØNN: Stranda i Beirut brukes til alt: fisking, bønn, soling, kyssing, leking og løping. Og temperaturen i Middelhavet er nesten alltid varmere enn norsk sjø, så bading anbefales!Foto: Torbjørn Grønning
SOLBØNN: Stranda i Beirut brukes til alt: fisking, bønn, soling, kyssing, leking og løping. Og temperaturen i Middelhavet er nesten alltid varmere enn norsk sjø, så bading anbefales!Foto: Torbjørn Grønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEIRUT (Dagbladet): «Beirut er alltid på randen av noe spennende — skjulte politiske henrettelser, invasjoner fra utenlandske makter,åpningsnatta av den hippeste nye baren i Midtøsten — og én eller alle av disse kan finne sted i 2009», skriver Lonely Planet.

Reisebokgiganten har kåret Beirut til verdens nest mest spennende by å besøke neste år. Og det skal noe til at ikke miksen blir spennende når du har en blanding av mennesker med 17 forskjellige religioner i et land på størrelse med Aust-Agder.

Side om side Miksen av gammelt og nytt, utbombede hus og luksusboliger er da også uforglemmelig. Dra til «det gule huset», oppkaltetter murfargen: Beit al-Madina. Det gjennomhullede skjelettet av et hus står på det som er kjent som den «grønne linjen» — skillet mellom muslimske og kristne boligområder under borgerkrigen. Det var her de verste kampene fant sted.

— Bygningen ble brukt som en krigsmaskin og taler for seg selv, sier Habib Debs, som er arkitekten som nå jobber med å få Beit al-Madinahuset til å bli museum.

Beirut er en av de byene i verden der det bygges mest. Overalt bygges skyhøye skyskrapere og luksusbygg, ofte kjøpt opp av styrtrike saudiarabere som bruker Beirut som fristed.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer