Bukseløs dag i New York

Her er 11 reisemål for deg som liker å gå (halv)naken.

UTEN BUKSE I NEW YORK: Hvert år markerer noen av New Yorks innbyggere bukseløs på undergrunn-dagen. Dette er fra 13. januar i fjor. Foto: REUTERS/Eric Thayer/SCANPIX
UTEN BUKSE I NEW YORK: Hvert år markerer noen av New Yorks innbyggere bukseløs på undergrunn-dagen. Dette er fra 13. januar i fjor. Foto: REUTERS/Eric Thayer/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hvert år arrangeres det en dag med «No Pants! Subway Ride» i New York. I år var det 12. januar som var dagen, New Yorks sjuende bukseløse dag.

For dem som ikke var klar over markeringen, var det overraskelser å få. Omtrent 900 av dem, for å være mer presis. Alle hadde de tatt av seg buksa for dagen. Og ingen av dem kunne si hvorfor.

Om noen spør, er nemlig regelen at trusevandrerne bare skal si de har glemt å ta på seg bukse.

Målet med den bukseløse dagen, er å spre glede og gi besøkende en ordentlig New York-opplevelse. Organisasjonen Improv Everywhere, som står bak den bukseløse dagen, har som mål å lage oppstuss hvor enn de går.

BUKSELØS DAG: Dette bildet er fra fjorårets markering. Foto: REUTERS/Eric Thayer/SCANPIX
BUKSELØS DAG: Dette bildet er fra fjorårets markering. Foto: REUTERS/Eric Thayer/SCANPIX Vis mer

Se videoer med folks reaksjoner til trusestuntet her.

New Yorks undergrunn på nettopp denne dagen, er ett av Concierge.coms forslag til reisemål som er aller best om du har som mål å kle deg naken.

Badeland for nakne
Concierge anbefaler dessuten Spa World i Japan. Fordelt på åtte etasjer har de bygget Europa i miniatyr. Her kan du besøke Hellas, Finland, Caesars Roma og Frankrike og Spania, blant annet. Alt kan besøkes i nettoen. Dette er badelandet hvor alle er nakne.

BRENNENDE MANN: Festivalen Burning Man i Nevada er en annen finfin anledning til å la klærne falle. Denne mannen valgte paraplyer som tilbehør under festivalen i 2003. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/SCANPIX
BRENNENDE MANN: Festivalen Burning Man i Nevada er en annen finfin anledning til å la klærne falle. Denne mannen valgte paraplyer som tilbehør under festivalen i 2003. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/SCANPIX Vis mer

Kvinner og menn bader hver for seg. I fellesområdene er alle kledd i pysjer, som Spa World deler ut. Menn får blå pyjamas, kvinner går i rosa.

Bading er det også tema for neste reisemål. Reisemagasinet anbefaler en tur til et tyrkisk bad i Budapest. Her får du alt fra tradisjonelle bad i ærverdige bygg, til plasking til technomusikk. Førstnevnte får du i bad som Szechenyi. Sistnevnte tilbys hos Király.

Brennende mann
Siden 1989 har Tyskland hatt Loveparade hver eneste sommer. Dance-gatefesten byr på nakne/bikinikledde/ kroppsmalte danseglade, som fyller gatene i en ny tysk by hvert år. I 2009 er den å finne i Bochum, i Ruhr.

NAKENKUNST: Et annet alternativ, kan være å melde deg frivillig til Spencer Tunicks bilder. Her poserer folk i Wien. Rundt 1800 innbyggere var mødt opp til fotografering 11. mai i år. Foto: REUTERS/Herwig Prammer/SCANPIX
NAKENKUNST: Et annet alternativ, kan være å melde deg frivillig til Spencer Tunicks bilder. Her poserer folk i Wien. Rundt 1800 innbyggere var mødt opp til fotografering 11. mai i år. Foto: REUTERS/Herwig Prammer/SCANPIX Vis mer

Fra gatefest til ørkenfest, fra Tyskland til USA. I Nevada er det hvert år en ukelang festival som trekker 50 000 mennesker. Det er ikke alle som går nakne under Burning Man, men det vil ikke vekke oppsikt om du velger å gjøre det.

Dette er festivalen for de som vil slå seg løs med ørken, øl og ild.

Trening for de nakne
I San Fransisco kan du løpe 12 km mer eller mindre naken. Løpet Bay to Breakers arrangeres hvert år, på den tredje søndagen i mai. Dette er egentlig et vanlig gateløp, men som Concierge forklarer:

NAKENSYKLING: World Naked Bike Rike arrangeres verden over. 9. juni i fjor var rundt 50 nakne syklister møtt opp i Vancouver, British Columbia. Foto: REUTERS/Andy Clark/SCANPIX
NAKENSYKLING: World Naked Bike Rike arrangeres verden over. 9. juni i fjor var rundt 50 nakne syklister møtt opp i Vancouver, British Columbia. Foto: REUTERS/Andy Clark/SCANPIX Vis mer

«Egentlig er klær påbudt og alkohol forbudt. Og det er mange lovlydige borgere som er med for å slå sin personlige rekord. Men mange andre benytter anledningen til å kle av seg til skinnet og slenge oppblåsbare sex-leketøy over hodet.»

En annen alternativ treningsform, er World Naked Bike Ride. Nakensyklingen ble første gang arrangert i 2004. Det er ment både som en protest mot forurensing, men også for å påpeke hvor sårbare syklister er i trafikken. For å delta i nakensykling, må du ikke nødvendigvis reise så langt.

Det er 70 byer å velge mellom, fordelt på 20 land. I sommer ble det for eksempel arrangert nakensykling i København.

KJÆRLIGHET: Dette er fra Love Parade i Berlin, i 2006. Foto:EPA/MARCEL METTELSIEFEN/SCANPIX
KJÆRLIGHET: Dette er fra Love Parade i Berlin, i 2006. Foto:EPA/MARCEL METTELSIEFEN/SCANPIX Vis mer

Jakten på lykke
Et annet nordisk reisemål på lista, er Islands Blå lagune. Denne populære varme kilden ligger fire mil sørvest for Reykjavik. Et kvarters kjøretur fra flyplassen gir deg vulkansk nytelse.

Bading i vanlig saltvann, uten vulkansk oppvarming, får du ved Blacks Beach i San Diego, California. Dette er ei nudiststrand med californiastemning. Med grilling, volleyball og surfing.

To av elleve nakenfavoritter ligger i Japan. I tillegg til Spa World, tar Concierge med festivalen Hadaka Matsuri. Dette er festivalen som  Japans turistorganisasjon beskriver som en mystisk og spennene nattfestival, hvor «nesten helt nakne menn konkurrerer om lykkeamuletter».

HADAKA MATSURI: Naken mann-festivalen markeres hver vinter. Her er flere hundre halvnakne menn i Saidaiji-tempelet 18. februar 2001. Foto: EPA/AFP/JIJI PRESS/SCANPIX
HADAKA MATSURI: Naken mann-festivalen markeres hver vinter. Her er flere hundre halvnakne menn i Saidaiji-tempelet 18. februar 2001. Foto: EPA/AFP/JIJI PRESS/SCANPIX Vis mer

Om dette frister, er det lurt å møte opp i byen Saidaiji-naka den tredje lørdagen i februar.

Kunst
Spencer Tunick er kjent verden over for sine bilder med nakne kropper. Han har fylt en fotballstadion i Wien med 1800 nakne frivillige. Han fylte et parkeringshus i Amsterdam, Dublin Bay i Irland og Zucalo Plaza i Mexico by.

Kanskje kan du reise til fotografens neste motiv. Er du heldig, blir det et sted som Miami Beach. Frivillige kan melde seg på kunstnerens nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer