Danske kjempebølger forsinker ferjer

Over 25 000 reisende med Color Line forsinket i helgen. Larvik-rute klar lørdag morgen.

 STORMTRØBBEL:  Ferjetrafikken over Skagerak har hatt store forsinkelser siste døgn på grunn av uvær. Men fra lørdag morgen skal Larvik - Hirtshals være i rute igjen, opplyser rederiet Color Line. Her den nye hurtigbåten "SuperSpeed2" til kai i Larvik. Foto: HEIKO JUNGE, SCANPIX.
STORMTRØBBEL: Ferjetrafikken over Skagerak har hatt store forsinkelser siste døgn på grunn av uvær. Men fra lørdag morgen skal Larvik - Hirtshals være i rute igjen, opplyser rederiet Color Line. Her den nye hurtigbåten "SuperSpeed2" til kai i Larvik. Foto: HEIKO JUNGE, SCANPIX.Vis mer

På grunn av seks meter høye gigantbølger på Danmarkskysten blir over 25.000 reisende med Color Line forsinket i helgen.

Det oppsto store forsinkelser for Color Line fredag morgen da ferjene fra både Larvik og Kristiansand måtte omdirigeres fra Hirtshals til Frederikshavn. På grunn av meget høye bølger utenfor Hirtshals var det nemlig ikke forsvarlig å legge til kai.

- For øyeblikket er begge ferjene opp mot fem timer forsinket, sier Odd Grønberg, Color Lines linjedirektør for Norge-Danmark, til Stavanger Aftenblad.


Larvik i rute lørdag

Color Line har informert om forsinkelsene til de fleste av de reisende de har telefonnummer til, og Grønberg oppfordrer ellers folk til å sjekke nye rutetider på Color Lines hjemmeside.

Larvik-ferja vil ifølge Color Line være i rute igjen fra klokka 08 lørdag morgen, mens Kristiansand-ferja, på grunn av høysesong med ekstra mange avganger, vil være forsinket gjennom helgen.


Ikke erstatning

Siden forsinkelsene er forårsaket av været, vil det ikke betales erstatning til de reisende.

- Men en del av gjestene har fått tildelt verdikuponger, som de kan handle med om bord, som et slags plaster på såret, sier Grønberg. (NTB)