Verdens lengste venstrehåndsbølge for surfere finnes i Peru.
Verdens lengste venstrehåndsbølge for surfere finnes i Peru.Vis mer

Deilige reisemål fra fjern og nær

Reisereporter Eivind Pedersen har sanket 10 reisemål fra fjerne strøk - og en hjemlig cruise-attraksjon av de sjeldne.

|||PERU

- bare navnet oser av mystikk og sitrende fremmedland. Med sin beliggenhet på Syd-Amerikas vestkyst, med grenser mot Ecuador, Brasil, Bolivia og Chile, er landet et sjeldent turistmessig smykkeskrin.
Her finner du alt fra verdens lengste venstrehånds-bølge (surferne vet hva det gjelder) til 12.000 innsjøer, 6.000 meter høye fjell og klodens dypeste daler.
For nikke å snakke om landets flotte folkemusikk - og vin.
www.peru.info

Det gode liv

på cruise, er vel ikke hva man helst forbinder med skipsnavnet M/S "Dronning Tyra". Like fullt er dette fartøyet som Tyrifjord Cruise A/S trafikkerer med på Tyrifjorden, Storelva og Steinsfjorden. Skipet tar 70 gjester.
I fjor hadde curiserederiet 4.500 gjester, som koste seg med god mat og drikke fra alle rettighetsklasser.
Cruisesesongen varer fra 1. mai til 30. september.
www.tyrifjordcruise.no

Drøyt 25 år

etter Vietnam-krigens slutt, er landet i ferd med å bli et hett turistmål. reisebransjen omtaler Vietnam som et tropisk paradis, med unik kultur, vennlig folkeslag og krystallklart vann. Landet har flere steder som står på Unescos verdensarv-liste.
Flere reisearrangører tilbyr forskjellige rundreiser. Noen av dem inkluderer også muligheten for å avlegge besøk i nabolandene Kambodsja og Laos.
www.eastern.no
www.bennytravel.no

Tahiti-øyene

er Stillehavets bittesmå perler - sydhavsøyer som alle har navn som du forbinder med eventyr og romantikk. Et mer fargesprakende område finnes knapt - fra knallblått hav, turkise laguner med krystallklart vann og fisk i alle regnbuens farger, frodige dalstrøk, vakre blomster og kritthvite palmestrender til de vakreste solnedganger man kan tenke seg.
Attpåtil har hver øy sitt eget særpreg.
www.eastern.no

Øyhopping

i Stillehavet kan være et alternativ for dem som har både penger og lang ferie. En slik drømmereise på nesten en måned koster fra 56.000 kroner og oppover.
Men du verden for noen reisemål. Du får dessuten med deg nesten en jorden-rundt reise - via Los Angeles til Samoa, Tonga, Auckland på New Zealand, Sidney, Cookøyene, Aututaki, Rorotonga før retur via Cookøyene og Los Angeles.
www.fijiireiser.no

Kroatia

Få steder har strender som slår Fuarteventura, kanariøya som ofte kommer i skyggen av Gran Canaria, lanzarote og Tenerife.
Få steder har strender som slår Fuarteventura, kanariøya som ofte kommer i skyggen av Gran Canaria, lanzarote og Tenerife. Vis mer

er de tusen øyers land, i Adriaterhavet. Ikke rart at skjærgårdslivet dyrkes i denne delen av det tidligere Jugoslavia.
Men ikke la deg lure til å tro at landet bare er kystrelatert. Her finnes også et spennende innland, der hovedstaden Zagreb kan føre sin historie helt tilbake til 1094. Byen beskrives i dag som en typisk sentraleuropeisk by.

En rundreise

i Iran er en spennende reise. Helt annerledes enn man skulle tro. Dette prestestyrte landet har også en variert, vakker og spennende natur. Dessuten er vanlige folk både gjestfrie og åpne. Besøkende behandles som "en gave fra Gud".
Det gamle Persia og det moderne Iran lokker med sine "tusen og en natts" opplevelser - eller rett og slett safariturer i fjellheimer, ørkener og skoger.
Eller rett og slett en skitur i et hypermoderne skianlegg med både heiser og bakker av god klasse.
det eneste som mangler, er naturlig nok after ski-drinken...
www.kulturreiser
www.paradisan.travel

En tur langs

Silkeveien - i privattog? Dette nye tilbudet tar deg med på den legendariske Silkeveien fra Ashgabat i Turkmenistan til Astana i Kasakhstan. På den 14 dager lange reisen besøkes hele syv steder på Unescos verdensarvliste.
Toget har flere klasser og det loves at både hygiene og matservering holder god klasse.
Prisene varierer fra 17.500 til 53.500 kroner, avhengig av lugartype.
I tillegg kommer flybilletten på 8.500 kroner.
www.escape.no

Trinidad og Tobago

beskrives som de siste urørte øyene i Karibia. De ligger lengst mot sør, like nord for Venezuela.
Lokalbefolkningen har et vennlig, karibisk gemytt og gir ofte høylytt uttrykk for sin livsglede.
Tobago ligger 20 minutters flysvipp fra Trinidad. Her ligger et urørt paradis med turkis hav, sandstrender og et korallrev med dykkersteder i verdensklasse.
Landet er så urørt, at det faktisk er trygt å drikke vannet i springen.
www.wreiser.no

Cuba

høstet godord allerede i 1492 da Cristopher Columbus kom til denne karibiske øya. Han mente at vakrere land hadde aldri noen sett.
Nå har du sjansen til å nyte øyas særegenheter, men raska på. Den Castro-styrte republikken kan når som helt legge bak seg den inneværende epoken.
Uansett kan du nyte Cubas flere enn 300 sandstrender, med sitt varme og rene vann - hele året.
www.cubatravel.cu

Fuerteventura

er Kanariøya som ofte blir oversett i skyggen av Gran Canaria, Lanzarote og Tenerife.
Det hevdes at turkis er den fargen som fester seg i minnet til den besøkende som betrakter havvannet langs strandkanten.
Strendene med finkornet sand i kombinasjon med Atlanterhavets varme vann, beskrives som en unik farge i det kanariske øyrikets palett.
Den årlige gjennomsnittstemperaturen er 22 grader.
www.fuerteventursturismo.com

M/S "Dronning Tyra" i trafikk for Tyrifjordcruise A/S.
M/S "Dronning Tyra" i trafikk for Tyrifjordcruise A/S. Vis mer